Váltás akadálymentesített változatra
fejléc
ünnep
 


Nyíregyházi Egyházmegye

Miskolci Apostoli Exarchátus

Máriapócs

Szent Lukács Szeretetszolgálat

Szent Atanáz Hittdományi Főiskola

Szeminárium

Szent Atanáz Kegytárgybolt

Görögkatolikus cigánypasztoráció

Tudásolimpia

Örökségünk kutatócsoport

Szeretettár

Diakónus

MKPK

parochia.hu

magyarkurir.hu

Keresztény Élet

Katolikus Rádió

Szent István Rádió

Bonum TV


Vallás és hatalom az egyházatyák korában – Konferenciafelhívás

Vallás és hatalom az egyházatyák korában – Konferenciafelhívás

2013. január 3., csütörtök

A Magyar Patrisztikai Társaság XIII. országos konferenciáját Vallás és hatalom az egyházatyák korában (2.-8.század) címmel  2013. június 27. és június 29. között tartja a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán, (Nyíregyháza, Bethlen G. u. 13-19.).

A rendezvény a milánói ediktum 1700. évfordulójára emlékezve elsősorban állam és egyház viszonyával, a politikai és a lelki hatalom kérdésével foglalkozik a 2-8. században, ugyanakkor befogad más, patrisztikai tárgyú előadásokat is. Új kezdeményezésünk a kritikai szekció: ide az elmúlt év magyar nyelven megjelent patrisztikai köteteiről szóló elmélyült bírálatokat, vitaindítókat várjuk. Olyan, a mai szakirodalom problémafelvetéseire válaszoló, a források alapos ismeretéről árulkodó előadásokra számítunk, amelyek magyar nyelven még nem hangzottak el és nem jelentek meg. A megközelítés lehet vallás-, teológia- vagy egyháztörténeti, irodalom-, művészet- vagy filozófiatörténeti.

A jelentkezőktől a 20 perces tematikus előadás vagy 15 perces bírálat címét, valamint 20-25 soros magyar és idegen nyelvű absztraktot kérünk 2013. április 2-áig az alábbi címre: konferencia@mpt.org.hu

A konferencia koordinátora: Kendeffy Gábor, a Társaság titkára. Az elfogadásról a Társaság elnöksége dönt. A döntésről 2013. május 15-éig visszajelzést küldünk.
Ajánlott facebook oldalak:

lablec

emft_eu uszt hu-ro nka emft_eu

Letölthető pályázati dokumentumok

© Hajdúdorogi Egyházmegye

Impresszum Kapcsolat