Váltás akadálymentesített változatra
fejléc
ünnep
 


Nyíregyházi Egyházmegye

Miskolci Apostoli Exarchátus

Máriapócs

Szent Lukács Szeretetszolgálat

Szent Atanáz Hittdományi Főiskola

Szeminárium

Szent Atanáz Kegytárgybolt

Görögkatolikus cigánypasztoráció

Tudásolimpia

Örökségünk kutatócsoport

Szeretettár

Diakónus

MKPK

parochia.hu

magyarkurir.hu

Keresztény Élet

Katolikus Rádió

Szent István Rádió

Bonum TV


Átadtuk a Szent Bazil ösztöndíjakat

Átadtuk a Szent Bazil ösztöndíjakat

2013. február 6., szerda

Örömteli pillanat volt számomra, hogy a Három szent főpap ünnepén az ünnepi liturgia után átnyújthattam 35 tanítványunknak a Szent Bazil ösztöndíjról szóló szerződést.

Mi is a Szent Bazil ösztöndíj?

Tudjuk azt, hogy a mai gazdasági helyzetben nagy kihívást jelent a családoknak, hogy gyermekeik az otthontól távol, kollégiumban tanuljanak. Ezért a Szent Bazil Oktatási Központban tanuló kollégista nagycsaládos, rászoruló diákoknak, családjaiknak igyekszünk egy kis anyagi segítséget nyújtani, amely elérheti akár a kollégiumi étkezési hozzájárulás
90 % -át is.

Fülöp püspök atya teremtette meg, támogatókat keresve, az ösztöndíj pénzügyi fedezetét, mert ő is nagyon fontosnak tartja, hogy anyagi lehetőségei senkit sem befolyásoljanak abban, hogy intézményünkben tanulhasson. Ez a támogatás a rászorulóknak segítség, de az ösztöndíjasaink elé követelményeket is állít. Elvárjuk ösztöndíjasainktól, mint minden diákunktól a példamutató, keresztény emberhez illő magatartást, és a képességeknek megfelelő tanulmányi eredményt, aktív közösségi munkát.

Aki most átvehette az ösztöndíjat, azt mind méltónak találta az iskola vezetősége, osztályfőnöke, nevelője a támogatásra. De a továbbiakban is úgy kell élniük a közösségben, úgy kell tanulniuk, hogy méltóak legyenek erre az elismerésre.

Az ösztöndíj átadásakor Nagy Szent Bazil szavait ajánlottam figyelmükbe: 

„Sok időt pazaroltam el bolondságokra, hiábavaló munkával töltöttem el ifjúságomnak csaknem egész idejét, és oly bölcsességnek szenteltem, melyet Isten bolondsággá tett, mígnem egy napon, mintha mély álomból ébredtem volna fel, megpillantottam az evangélium igazságának csodálatos fényességét, és felismertem, hogy a világ fejedelmeinek – kik immár semmivé lettek – bölcsessége hasznavehetetlen. Bő könnyeket ontottam nyomorult életem felett, és vezetésért könyörögtem, hogy az istenfélelem iskolájába bevezetést nyerjek.”

Bízom abban, hogy az ösztöndíj segítséget nyújt a támogatottaknak, a családok terheit pedig igyekszik enyhíteni, és a leendő tanítványainknak pedig motivációt jelent majd a tanulásra.

Debreczeni Csaba
igazgató
Ajánlott facebook oldalak:

lablec

emft_eu uszt hu-ro nka emft_eu

Letölthető pályázati dokumentumok

© Hajdúdorogi Egyházmegye

Impresszum Kapcsolat