Váltás akadálymentesített változatra
fejléc
ünnep
 


Nyíregyházi Egyházmegye

Miskolci Apostoli Exarchátus

Máriapócs

Szent Lukács Szeretetszolgálat

Szent Atanáz Hittdományi Főiskola

Szeminárium

Szent Atanáz Kegytárgybolt

Görögkatolikus cigánypasztoráció

Tudásolimpia

Örökségünk kutatócsoport

Szeretettár

Diakónus

MKPK

parochia.hu

magyarkurir.hu

Keresztény Élet

Katolikus Rádió

Szent István Rádió

Bonum TV


Hírek az Angyalkert Görögkatolikus Óvodából

Hírek az Angyalkert Görögkatolikus Óvodából

2013. február 12., kedd

 A Könyvek Könyve!

„A Biblia Isten szava”… szól az egyszerű dallam. Ez azonban nem csak hangok játéka, hanem a léleké is. A Szentírás szavainak, sorainak gyermek közelivé tétele nagyon sok kihívást hordoz magában, ám mi sem teszi egyszerűbbé ebben az életkorban, mint maga a játék. Ennek a gondolatnak a megvalósulása adta az ötletet a 2013. január 25-én Selyeben megrendezett Bibliai történetjátszó versenynek. A Szent Gergely Görögkatolikus óvoda és általános iskola meghívására mi is részt vettünk ezen a szép és tartalmas délelőttön.

A közösen eltöltött idő, a gyerekek igyekezete – ahogyan eljátszották a Bibliai történeteket- arra ösztönöz bennünket, keresztény pedagógusokat, hogy szerveződjön, és legyen még sok ilyen alkalom, amikor „Isten szava” az óvodás gyermekek előadásán keresztül jut el embertársaink szívéhez, lelkéhez.

Ezúton is köszönjük a kedves meghívást – és az együtt töltött időt!

Idősek és nagyszülők köszöntése

A kazincbarcikai Angyalkert Görögkatolokus Óvoda óvodásai 2013. február 03-án köszöntötték az időseket, nagyszülőket. Az ünnepi szentmisében megemlékeztünk az idősebb korosztályról, akik szeretetben, élettapasztalatban és bölcsességben gazdag kézzel vezetnek minket, fiatalokat és gyermekeket egyaránt.

Az agg Simeont, és Annát imádságos lelkülete vezette akkor a templomba, amikor a kis Jézust bemutatni vitték a szülei. Most a nagyszülők vezetik az imádság helyére a templomba gyermekeiket, kis unokáikat hogy bemutassák számukra Jézust, az Isten fiát. Nagyon szép és nemes cselekedet!- Ezt is megköszöntük számukra kis verseinkben, imáinkban, énekeinkben.

Isten éltessen minden Nagymamát és Nagypapát, hogy olyan szép kort éljenek erőben, egészségben, boldogságban családjaik körében, mint Simeon és Anna!

 


Megújulunk!


Ajánlott facebook oldalak:

lablec

emft_eu uszt hu-ro nka emft_eu

Letölthető pályázati dokumentumok

© Hajdúdorogi Egyházmegye

Impresszum Kapcsolat