Váltás akadálymentesített változatra
fejléc
ünnep
 


Nyíregyházi Egyházmegye

Miskolci Apostoli Exarchátus

Máriapócs

Szent Lukács Szeretetszolgálat

Szent Atanáz Hittdományi Főiskola

Szeminárium

Szent Atanáz Kegytárgybolt

Görögkatolikus cigánypasztoráció

Tudásolimpia

Örökségünk kutatócsoport

Szeretettár

Diakónus

MKPK

parochia.hu

magyarkurir.hu

Keresztény Élet

Katolikus Rádió

Szent István Rádió

Bonum TV


Társszékesegyházi rangra emelkedett a nyíregyházi templom

Társszékesegyházi rangra emelkedett a nyíregyházi templom

2013. február 17., vasárnap

A mai naptól immár két püspöki templommal büszkélkedhet a Hajdúdorogi Egyházmegye, hiszen 2013. február 17-én, vasárnap ünnepi Szent Liturgia keretében az eddigi hajdúdorogi székesegyház mellé a nyíregyházi egyházközség templomát is társszékesegyházi rangra emelték. A Keleti Kongregáció dekrétumát Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius hirdette ki. Kocsis Fülöp hajdúdorogi püspök ezzel kapcsolatban elmondta: végre olyan rangot kapott ez a templom, amelyet már rég megérdemeltek mind az egyházmegye hívei, mind pedig a város.  Ugyanakkor nagy felelősség is ez a közösség számára, hisz miként a püspöknek, úgy a püspöki templomnak és híveinek is jó példával kell elöl járnia a többi egyházközség előtt.

A társszékesegyházi rangra emelés mellett egy másik, hasonlóan nagy jelentőségű eseményt is ünnepelhetett az egyházmegye: a világ felé nyitást, a hit- és evangéliumhirdetést, a hatékonyabb tömegtájékoztatást elősegítendő, új médiaközponttal gazdagodik a Hajdúdorogi Egyházmegye, melynek alapkövét a Szent Liturgiát követően helyezték el a püspökség udvarán. Az év végére felépülő Örömhíradó Központ kapcsán Fedor Tibor, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi kapcsolattartási és együttműködési főosztályvezetője hangsúlyozta: az egyházi médiának fontos szerepe van a hit és az egyház tanításának pontos közlésében és védelmében, valamint az egyház és a világ közötti kommunikáció megkönnyítésében, elősegítésében. Ehhez elengedhetetlen, hogy megfelelő módon használja fel a digitális világ nyújtotta lehetőségeket és eszközöket.

A kettős ünnepségen Alberto Bottari de Castello apostoli nunciuson kívül részt vett még Orosz Atanáz, a Miskolci Apostoli Exarchátus püspök-exarchája és Bosák Nándor, a Debrecen-Nyíregyházi egyházmegye püspöke is.
Ajánlott facebook oldalak:

lablec

emft_eu uszt hu-ro nka emft_eu

Letölthető pályázati dokumentumok

© Hajdúdorogi Egyházmegye

Impresszum Kapcsolat