Váltás akadálymentesített változatra
fejléc
ünnep
 


Nyíregyházi Egyházmegye

Miskolci Apostoli Exarchátus

Máriapócs

Szent Lukács Szeretetszolgálat

Szent Atanáz Hittdományi Főiskola

Szeminárium

Szent Atanáz Kegytárgybolt

Görögkatolikus cigánypasztoráció

Tudásolimpia

Örökségünk kutatócsoport

Szeretettár

Diakónus

MKPK

parochia.hu

magyarkurir.hu

Keresztény Élet

Katolikus Rádió

Szent István Rádió

Bonum TV


Görögkatolikus hittanverseny Beregszászban

Görögkatolikus hittanverseny Beregszászban

2013. február 20., szerda

Február 16-án immár 14. alkalommal rendezte meg kerületi hittanversenyét a Beregszászi Magyar Görögkatolikus Esperesi Kerület az Apostolok Cselekedetei témakörben. A versenyre idén először Beregszászban, a Beregszászi Magyar Gimnáziumban (BMG) került sor. A versenyre a kerület egyházközségeiből kis- (5-7. oszt.), középső- (8-9. oszt.) és nagycsoportban (10-11. oszt.) összesen 45 csapat (150 résztvevő) érkezett.

A megnyitón Lődár Jenő batári áldozópap, a kerület ifjúsági felelőse köszöntötte a versenyzőket s felkészítőiket, ismertetve a verseny szabályait.

– Bizonyára rájöttetek arra, hogy nem is volt olyan könnyű Szent Pál és segítőinek dolga – mondta el a megnyitón Demkó Ferenc, a Beregszászi Esperesi Kerület esperese –. Sokat megtudtatok arról, hogy milyen volt az egyház kezdeti élete. Azokkal a papokkal, tisztelendő urakkal, akik felkészítettek benneteket a versenyre, azt szeretnénk, és annak örülnénk igazán, ha abból, amit megtudtatok, meg is próbálnátok tenni valamit otthon. Ne mindig csak veszekedés, vita és okoskodás legyen, hanem tegye is az ember a dolgát. Tegyétek most ti is a dolgotok: nyerjetek!

A verseny megnyitója a Mennyei Király eléneklésével zárult. Ezután a résztvevők elfoglalták helyüket a termekben. A verseny 3 részben zajlott: a csapatoknak először két írásbeli feladatsort kellett megoldaniuk, majd villámkérdésekre kellett válaszolniuk, így azt is megmutathatták, milyen gyorsan vág az eszük.

A szervezők gondoskodtak róla, hogy az eredményekre való várakozás ne teljen tétlenül. A helyben elfogyasztott ebéd után a versenyzők s a felügyelők birtokba vették a Beregszászi Megyei Magyar Drámai Színház épületét, ahol már várta őket a bátyúi Cókmók Bábszínház társulata, akik Vitéz László c. darabjukat adták elő.

Vitéz László kalandjai után következett „az igazság pillanata”. A verseny eredményeit Ruszinkó Szergej csepei alszerpap, a verseny feladat- és kérdéssorának összeállítója hirdette ki.

Az eredmények a következők:

Kis csoport:                            Középső csoport:                               Nagy csoport:

1. Salánk                                1. Tiszabökény                                   1. Tiszabökény

2. Tiszaújhely                         2. Palágykomoróc                               2. Karácsfalva

3. Rát                                     3. Tiszacsoma                                     3. Jánosi

Egy szervező


Megújulunk!


Ajánlott facebook oldalak:

lablec

emft_eu uszt hu-ro nka emft_eu

Letölthető pályázati dokumentumok

© Hajdúdorogi Egyházmegye

Impresszum Kapcsolat