Váltás akadálymentesített változatra
fejléc
ünnep
 


Nyíregyházi Egyházmegye

Miskolci Apostoli Exarchátus

Máriapócs

Szent Lukács Szeretetszolgálat

Szent Atanáz Hittdományi Főiskola

Szeminárium

Szent Atanáz Kegytárgybolt

Görögkatolikus cigánypasztoráció

Tudásolimpia

Örökségünk kutatócsoport

Szeretettár

Diakónus

MKPK

parochia.hu

magyarkurir.hu

Keresztény Élet

Katolikus Rádió

Szent István Rádió

Bonum TV


Minden ember felé Isten szeretetét kell közvetíteni

Minden ember felé Isten szeretetét kell közvetíteni

2013. február 21., csütörtök

A cigánypasztoráció a cigányokról szól, de nem csak a cigányoknak. A békés együttélést, a hidat, melyen egymást elérhetjük mindkét oldalról építeni kell. Ez a híd nem más, mint a szeretet, az elfogadás hídja. Ezt a hidat építette Kocsis Fülöp püspök atya február 20-án Debrecenben a Svetits gimnázium diákjaival, tanáraival együtt, mert mindannyian úgy gondoltuk, hogy fontos a megismerés, az elfogadás, a megértés. Püspök atya közel egy órás előadása során említést tett a cigányság történetéről és kultúrájáról, majd beszámolt arról a munkáról, melyet több mint 70 esztendeje a görögkatolikus egyház végez a cigányok között mind a hitélet, mind az oktatás terén. Gondolatait képes beszámolóval színesítette.

Püspök atya legfőbb mondanivalója: „értessük meg az emberekkel, hogy a világ legfőbb mozgatóelve a szeretet. Szeretettel kell a másik felé fordulni, ezért a cigánypasztoráció sem egy külön tétel az egyházi tevékenységek között, amivel sok egyéb mellett foglakozni kell, hanem a Krisztusi parancsból fakad, mely által minden ember felé az Isten szeretetét kel közvetíteni. A cigánypasztoráció kulcsa, forrása, célja: szeretetet adni a másiknak.”

Ezen a napon nyitott, befogadó szívekre leltünk a fiatalok és az ott tanító pedagógusok között.

Köszönettel tartozunk az iskola igazgatónőjének Zsuzsanna nővérnek és Gergely atyának a meghívásért, hogy arról a szolgálatról melyet a cigányokért végzünk beszámolhattunk és másokat is erre buzdíthatunk: szeretettel fordulni a másik felé.

Juhász Éva
cigányügyi megbízott


Képek az eseményről: www.ciganypasztoracio.hu


Megújulunk!


Ajánlott facebook oldalak:

lablec

emft_eu uszt hu-ro nka emft_eu

Letölthető pályázati dokumentumok

© Hajdúdorogi Egyházmegye

Impresszum Kapcsolat