Váltás akadálymentesített változatra
fejléc
ünnep
 


Nyíregyházi Egyházmegye

Miskolci Apostoli Exarchátus

Máriapócs

Szent Lukács Szeretetszolgálat

Szent Atanáz Hittdományi Főiskola

Szeminárium

Szent Atanáz Kegytárgybolt

Görögkatolikus cigánypasztoráció

Tudásolimpia

Örökségünk kutatócsoport

Szeretettár

Diakónus

MKPK

parochia.hu

magyarkurir.hu

Keresztény Élet

Katolikus Rádió

Szent István Rádió

Bonum TV


A Házasság Ünnepe Szigetszentmiklóson

A Házasság Ünnepe Szigetszentmiklóson

2013. március 1., péntek

A szigetszentmiklósi egyházak közös szervezésében immáron hagyományszerűen került megrendezésre ebben az évben is február 14-én este 19 órától a Házasság Hetében, a Hűség Napján a Házasok, illetve a Házasság Ünnepe, amely rendezvény a házasság és a családi élet fontosságáról, szépségéről és szentségéről volt hivatva tanúskodni.

Az atyák helyszínül a Polgármesteri Hivatal házasságkötő-termét választották idén is, ami hála Istennek zsúfolásig megtelt. Az est házigazdája idén is Deák Csaba görögkatolikus lelkész és felesége volt. A házasság Igei alapjairól Szalkay László református lelkipásztor tanúskodott, majd Dr. Papp Miklós pesterzsébeti parókus, teológiai tanár előadását hallgathattuk meg szinte mindnyájan tátott szájjal, aki a „házas életstílusról” beszélt sokunk által eddig még nem ismert szempontok alapján.

Az előadások, személyes élménybeszámolók elhangzása után lehetőség nyílt kérdések feltételére. Az este végén a házasok közösen megújíthatták hűségesküjüket, házastársi fogadalmukat, majd egy az egyházak által készíttetett, szentírási idézetekkel díszített ajándék teáscsészével és élményekkel gazdagon térhettünk mindannyian haza.

A rendkívül vidám hangulatú, mégis kimondhatatlanul tartalmas estében talán az tetszett leginkább, hogy nem egy újabb „problémamegoldó show-műsor” volt, hanem egyszerűen csak az élményekről, áldásokról, a házasság napos oldaláról szóló, egymást erősítő, bátorító személyes vallomások, tanúságtételek estéje lehetett.

Isten áldja a családokat és a szervezőket!

 

 


Megújulunk!


Ajánlott facebook oldalak:

lablec

emft_eu uszt hu-ro nka emft_eu

Letölthető pályázati dokumentumok

© Hajdúdorogi Egyházmegye

Impresszum Kapcsolat