Elbúcsúztak az iskolától a nyíracsádi diákok is

Elbúcsúztak az iskolától a nyíracsádi diákok is

2020-06-17 09:36:51
Szerző: Kedves Zilahi Enikő
Oktatás
Mégiscsak elbúcsúzhattak iskolájuktól a Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola végzős diákjai

Rendhagyó, de megható ballagási ünnepségre került sor június 13-án a nyírségi település Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskolájának udvarán. Ha nem ismernénk a jelenlegi helyzetet, a szívmelengetően szép dekoráció bizony semmit nem árulna el abból, hogy az idei járványhelyzet miatt néhány héttel korábban még az sem volt biztos, hogy egyáltalán lesz-e ballagás. Majd ahogy enyhültek a rendkívüli intézkedések, egyre valószínűbbé vált, hogyha nem is a hagyományokhoz híven, de valamilyen formában mégiscsak ünnepélyes és méltó keretek között tudnak búcsút venni a ballagó diákoktól. 

Családias légkörben, de méltón 

A sokéves hagyománytól eltérően idén nem a templomból indult a ballagók menete, nem álltak sorfalat a diáktársak, így az utcán sem kísérte őket népes tömeg. Kicsit szellősebb volt az iskola udvara is, hisz csakis a ballagó diákok és azok szülei, testvérei jöhettek el az ünnepségre, de így az érvényben lévő járványügyi szabályokat be tudta tartani az iskola. A diákok nem egymás mellett, hanem kissé távolabb ültek egymástól, a szülők, családok padokon, székeken foglalhattak helyet az udvar előre kijelölt, csemetéjük osztályához közelebb eső részén. 

Megható búcsúgondolatok 

Demeter Ágnes és Magyarné Hudácskó Szilvia osztályfőnökök vezetésével a végzősök először énekelve járták végig az iskola épületét, majd az udvaron megtartott ünnepségen a hetedikesek rézséről Széll Nóra verssel, a nyolcadikosok nevében Kerti Borbála néhány alkalomhoz illő gondolattal búcsúzott az iskolában töltött évektől, tanáraiktól, osztályfőnökeiktől, és persze a pityergő szülőktől is. A műsorban szerepelt még Szűcs Ákos, aki hegedűkísérettel, Piránszki Alexandra pedig csengő énekhangjával adott elő egy-egy búcsúdalt. A ballagókat Garda László igazgató úr is köszöntötte, aki többek között a következőre hívta fel a gyerekek figyelmét. – Ne féljetek, hisz Isten tenyerében vagyunk, aki tart és átölel minket akkor is, ha örömteli dolog történik velünk, de akkor is, ha elkeseredünk – fogalmazott az igazgató, majd zárásként három tanáccsal indította útnak a diákokat. – Életetek végéig kísérjen el benneteket a hit, aminél nincs nagyobb megtartó erő. Merjetek nagyokat álmodni, és merjétek megvalósítani azokat. Legyen társatok az életben, akivel átélhetitek vagy megoszthatjátok élményeiteket – hangzottak a búcsúgondolatok, majd oklevelek, könyvjutalmak átadására is sor került. 

Idén is gazdára talált a Szent Piroska-díj 

Ebben az évben öt diák is részesülhetett az iskola által alapított elismerésben Kiss Máté, Hudácskó Dóra, Kerti Borbála, Szabó Ágnes és Gugg Zsolt Hunor az idei Szent Piroska-díj boldog tulajdonosai. 

A nyírségi település Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskolája 2014-ben alapította azt a díjat, melyet minden évben azok a ballagó nyolcadik osztályos tanulók vehetnek át, akik az általános iskola valamennyi évfolyamán kitűnő tanulmányi eredményt értek el, példaadó magatartással, szorgalommal jártak élen, aktív közösségi munkát végeztek, és mindemellett több rangos versenyeredménnyel, szerepléssel is öregbítették az intézmény hírnevét. Az iskola névadójáról elnevezett Szent Piroska-díjat idén öt diák is kiérdemelte. Ebben az évben Gugg Zsolt Hunor, Kerti Borbála, Kiss Máté 8. a osztályos, valamint Hudácskó Dóra és Szabó Ágnes 8. b osztályos tanulók vehették át az elismerést Garda László igazgató úrtól a ballagási ünnepség keretében.

VEZETŐ HÍREK
Szent György nagyvértanú ünnepe

Az év legeredményesebb véradását szervezte meg a Debreceni Görögkatolikus Parókia a Magyar Vöröskereszttel

Gyűjtés a COVID-árvák javára
 
AKTUÁLIS
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
VEZETŐ HÍREK
Szent György nagyvértanú ünnepe

Az év legeredményesebb véradását szervezte meg a Debreceni Görögkatolikus Parókia a Magyar Vöröskereszttel

Gyűjtés a COVID-árvák javára
 
AKTUÁLIS
EZEKET OLVASTA MÁR?
 
Szent György nagyvértanú ünnepe
Szent György nagyvértanú ünnepe class=
 
Gyűjtés a COVID-árvák javára
Gyűjtés a COVID-árvák javára class=
 
Az év legeredményesebb véradását szervezte meg a Debrec...
Az év legeredményesebb véradását szervezte meg a Debrec... class=
 
A segítségnyújtás minket, az ózongenerátor a környeze...
A segítségnyújtás minket, az ózongenerátor a környeze... class=
 
Erős roma középosztályra van szüksége az országnak, a...
Erős roma középosztályra van szüksége az országnak, a... class=
 
A járvány idején sem tétlenkedik a Hajdúdorogi Főegyh...
A járvány idején sem tétlenkedik a Hajdúdorogi Főegyh... class=