Megérkezett a betlehemi láng Debrecenbe - sok száz ember otthonába juthat el

Megérkezett a betlehemi láng Debrecenbe - sok száz ember otthonába juthat el

2019-12-19 17:06:19
Szerző: Főnix Kommunikáció és Pr, fotó: Matey István
Debrecen
Karácsony
Advent
A 43. számú Főnix cserkészcsapat csapatkapitánya, Turányi Szilárd hozta el idén december 18-án a debreceni Csonka Templomba a Betlehemi Lángot. A hagyományoknak megfelelően, a debreceni advent programsorozatánál már megtapasztalt összefogás szellemében a békelángot a templomban megrendezett ünnepi esemény résztvevői, köztük a debreceni egyházi felekezetek képviselői személyesen vitték tovább a közösségeikbe.

A Turányi Szilárd cserkész csapatkapitány elmondta, hogy a Betlehemi Láng Európába szállításának kezdeményezése 1986-ban Ausztriából indult el. Azóta az osztrák Cserkészszövetség (PPÖ) minden évben repülőgéppel hozza el Bécsbe a betlehemi bazilika örökmécseséről meggyújtott lángot. A környező országok cserkészei egy ökumenikus istentiszteletet követően viszik tovább Isten ajándékát. A békelángot a magyar Cserkészszövetség szállítja Bécsből Dunavarsányba. A 43. Főnix cserkészcsapat 2003 óta hozza el a Szent Lángot Nyíregyháza érintésével Debrecenbe egy speciális mécsesben.Az ünnepi eseményen Szakács György a Debrecen Kistemplomi-Ispotályi Református Egyházközség lelkésze, Dr. Krakomperger Zoltán atya a debreceni római katolikus Szent Anna Főplébánia plébánosa, Kapin István atya az Attila téri görögkatolikus egyházközség parókusa, Koós Anikó a Debreceni Evangélikus Gyülekezet nevében, Fodor István presbiter a Debreceni Baptista gyülekezet nevében és Sipos Barnabás a Debreceni Szent Háromság magyar ortodox egyházközség parochusa egy-egy adventi gondolattal köszöntötte a résztvevőket.

Kapin parókus atya karácsony felé lépkedve azt üzente és azt kívánta mindenkinek, hogy fedezzük fel magunkban a jóra teremtett hatalmast, és a másik ember segítségére kiszolgáltatott gyengét és törékenyt, vagyis az Isten képére teremtett embert.

Bódor Edit, a debreceni advent főszervezője az ünnepi esemény zárásaként elmondta, hogy nagy öröm megtapasztalni, hogy mennyien fognak össze azért, hogy az Advent békés, szeretetteljes várakozásban teljen. Hozzátette, hogy december 22-én, vasárnap 17 órakor a város főterén, az adventi koszorú negyedik gyertyájának meggyújtásakor Puskás István alpolgármester köszöntőjét, Kálmán József római katolikus plébános és Kapin István görögkatolikus parókus adventi gondolatai követik. Közreműködnek az ORT-IKI Báb- és Utcaszínház gólyalábasai, a Kuckó Művésztanya jelmezesei, a Debreceni Hajdú Táncegyüttes táncosai és a Lautitia Kóruscsalád tagjai. Újhelyi Kinga, a Csokonai Színház művészei produkcióját Dr. Csókay András idegsebész tanúságtétele zárja.A kulturális szakember kiemelte, hogy a műsor végén mindenkit megajándékoznak a Betlehemi Lángról gyújtott kis mécsessel annak érdekében, minél több debreceni család otthonába jusson el Isten szeretetének és békéjének üzenete.

VEZETŐ HÍREK
A debreceni Szent Efrém Görögkatolikus Óvoda pályázatot hirdet

Elbúcsúztatták a végzős hittanár szakos hallgatókat a főiskolán

Magyarországon egyedülálló képzés indul a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán
 
AKTUÁLIS
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
VEZETŐ HÍREK
A debreceni Szent Efrém Görögkatolikus Óvoda pályázatot hirdet

Elbúcsúztatták a végzős hittanár szakos hallgatókat a főiskolán

Magyarországon egyedülálló képzés indul a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán
 
AKTUÁLIS
EZEKET OLVASTA MÁR?
 
Zsolozsmástábor Létavértesen
Zsolozsmástábor Létavértesen  class=
 
Magyarországon egyedülálló képzés indul a Szent Ataná...
Magyarországon egyedülálló képzés indul a Szent Ataná... class=
 
Elbúcsúztatták a végzős hittanár szakos hallgatókat a...
Elbúcsúztatták a végzős hittanár szakos hallgatókat a... class=
 
A debreceni Szent Efrém Görögkatolikus Óvoda pályázato...
A debreceni Szent Efrém Görögkatolikus Óvoda pályázato... class=
 
Orbán Viktor: Magyarországon a kereszténység nem válasz...
Orbán Viktor: Magyarországon a kereszténység nem válasz... class=
 
Az Egyház előírásai felszabadítóak és ráterelnek min...
Az Egyház előírásai felszabadítóak és ráterelnek min... class=