A cukkini és a lapcsánka keresztezéséből született ez az étel Eszteréknél, ami a cukkini szezonban kihagyhatatlan náluk. Most megosztotta velünk a családi receptet.
Hozzávalók
2 közepes cukkini
1 tojás
7 púpos ek liszt
1 tk só
0,5 kk bors
3 nagy gerezd fokhagyma
olaj a sütéshez
Elkészítés
A cukkinikat alaposan megtisztítjuk, héjukat lehántjuk, a magos részt kivágjuk. A reszelő nagy lyukán lereszeljük. Meghintjük a sóval, borssal, belezúzzuk a megtisztított fokhagymát, beleütjük a tojást, belekanalazzuk a lisztet. Jól összekeverjük. Az olajat felforrósítjuk, majd 1-2 ek masszát bele téve, közepes lángon barnára sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.