A Petőfi tér ékessége lesz a Diákotthon épülete

A Petőfi tér ékessége lesz a Diákotthon épülete

2017-07-24 10:22:06
Szerző: Hajdúdorogi Főegyházmegye
Egyetem
Főiskola
Debrecen
A dehir.hu írása a debreceni Diákotthonról

Lebontották az állványzatot a Petőfi téri görögkatolikus kollégium épületéről. Augusztus közepére már teljesen megszépül az egykori szellemhotel. A terveknek megfelelően halad a Szent Miklós Görögkatolikus Diákotthon felújítása a Petőfi téren. A napokban bontották le a májusban felállított állványzatot az épületről, hamarosan pedig a belső munkálatok is véget érnek. A háromszintes épületben teljesen felújított háromágyas kollégiumi szobák, tágas konyhák, közösségi szobák és egy konditerem is várja ősztől a diákokat. Jelentkezni itt lehet: Felvételt hirdetett a Diákotthon

- Jelenleg a külső utómunkálatok és a belső terek felújítása zajlik, ez a munka körülbelül két hét múlva fejeződik be. Az udvar átrendezésével együtt várhatóan augusztus 10-ére leszünk készen mindennel – tájékoztatott a részletekről Rózsahegyiné Juhász Éva, a diákotthon vezetője.

A legfelső szintet a Roma Szakkollégium lakói már használatba vehették, az első és második emeletet pedig ősztől a debreceni egyetemistáknak adják ki. A modern kialakítású szobákhoz korszerű vizesblokk is tartozik, a tágas konyhában és étkezdében közösen költhetik el az ebédet, vacsorát a hallgatók. Csendes szoba és külön tanulószoba segíti az elmélkedést, a vizsgákra való felkészülést, a ping-pong asztallal és társasjátékokkal felszerelt nappaliban pedig kiengedhetik a fáradt gőzt a lakók. A térkővel borított udvaron kialakítanak majd egy füvesített sarkot is, ahol a fa árnyékában szalonnát is lehet majd sütni. A pincét konditeremmé alakítják át, többek között szobabiciklit és lépegető gépet helyeznek majd el benne. A hőszigetelésnek köszönhetően jelentősen csökken majd a fűtésszámla, ezáltal pedig meglehetősen kedvező áron tudjuk kiadni a szobákat, ágyakat az egyetemistáknak. A kollégium 98 férőhelyes, már várjuk a jelentkezéseket a következő tanévre – mondta a kollégiumvezető. A munkálatok befejeztével már a virágkarneválra érkező turisták is a szépen rendbe hozott kollégiumot láthatják, és a debrecenieknek sem kell többet szégyenkezniük a Petőfi téren álló épület miatt.

Mint ismert, ennek az épületnek a felújítását megelőzte a szomszédos érseki központ kialakítása. A két beruházáshoz a kormány összesen 2,3 milliárd forinttal támogatást adott a Görögkatolikus Metropóliának. A két épületet az önkormányzattól kapták meg ingyenes hasznosításba a görögkatolikusok, miután Ferenc pápa megalapította a Magyarországon élő görögkatolikusok számára a Metropóliát, s a görögkatolikus érsekség székhelyének Debrecen városát jelölte ki.

VEZETŐ HÍREK
Pedagógusok hálaadó zarándoklata Máriapócson

Elindult a regisztráció az Ifjúsági Gyalogos Zarándoklatra

A zsolozsma az egyház imádsága - 2019. június 24-30.
 
AKTUÁLIS
Motoros zarándoklat 2019

Szent Péter és Pál apostolok ünnepén szentelik pappá Kruppa Kirillt

Kettős szentelés lesz Dunakeszin
 
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
VEZETŐ HÍREK
Pedagógusok hálaadó zarándoklata Máriapócson

Elindult a regisztráció az Ifjúsági Gyalogos Zarándoklatra

A zsolozsma az egyház imádsága - 2019. június 24-30.
 
AKTUÁLIS
Motoros zarándoklat 2019

Szent Péter és Pál apostolok ünnepén szentelik pappá Kruppa Kirillt

Kettős szentelés lesz Dunakeszin
 
EZEKET OLVASTA MÁR?
 
Görögkatolikus szentföldi zarándoklat
Görögkatolikus szentföldi zarándoklat  class=
 
Jézus-ima lelkigyakorlat Sajópálfalán
Jézus-ima lelkigyakorlat Sajópálfalán  class=
 
Kerékpárral a Fekete Madonnához - zarándoklat Częstocho...
Kerékpárral a Fekete Madonnához - zarándoklat Częstocho... class=
 
Liturgikus zenei tábort szervez a Görögkatolikus Metropó...
Liturgikus zenei tábort szervez a Görögkatolikus Metropó... class=
 
A Pécsi Görögkatolikus Parókia nyáron is gondoskodik a ...
A Pécsi Görögkatolikus Parókia nyáron is gondoskodik a ... class=
 
Kettős szentelés lesz Dunakeszin
Kettős szentelés lesz Dunakeszin class=