Apák családi napja Hajdúdorogon

Apák családi napja Hajdúdorogon

2020-07-03 10:31:54
Szerző: Kaskötő Jánosné, hitoktató/Hajdúdorogi Főegyházmegye
Szabadidő
Hajdúdorogi Főegyházmegye
Az egészségügyi óvintézkedések enyhítésével a hajdúdorogi családapák a nyári melegben arra vállalkoztak, hogy együtt megszervezik a tavaly már nagyon szépen sikerült Apák családi napja rendezvény folytatását - Kaskötő Jánosné hitoktató beszámolója.

A családfők a veszélyhelyzetben imáikkal támogatták egymást, és együtt kérték az Istent minden nap ugyanabban az időpontban, hogy a vírus szűnjön meg. Ugyanekkora összefogással készültek az édesapák a családi napra is: megtervezték saját logójukat, mely már az eseményt hirdető plakáton is megjelent, valamint egy pólót is csináltattak maguknak, amit nagy büszkeséggel viseltek a rendezvényen. Talán minden jelenlévő úgy érezhette, hogy ez az idei családi nap sokkal szebbre, meghittebbre, örömtelibbre sikerült a viszontlátás miatt, az újra együtt töltött pillanatok miatt, mint a szintén nagyon jó emlékű tavalyi alkalom.

A nap Szent Liturgiával kezdődött; az édesapák elsőként a Jóistennek köszönték meg, hogy nagyobb baj nélkül megtartotta őket és szeretteiket, és hálát adtak a családi nap megrendezéséért.  

Az egyházközség összes papja segédkezett a gyóntatásban, míg Dalanics Zoltán esperes atya végezte a liturgiát. Prédikációjában kitért arra, hogy a családi élet akkor a legjobb, ha az Istent az Őt megillető helyre engedik a családfők, ezáltal a családban is mindenki a saját helyét tudja elfoglalni. Így tudunk helyesen szeretni, és a Jóisten törvényei szerint élni az életünket. Ez a legnagyobb megtartó erő, hiszen az ember gyakran elfárad. Ha Istenre hagyatkozunk, már itt a Földön is megélhetjük a boldogságot, az Isten Országából, az örök életből egy darabot, annak a teljességét, amit az Isten a családban készített az embernek. A Krisztust követő ember tud örülni, és ezt az örömöt át tudja adni szeretteinek – hangsúlyozta Zoltán atya.

A liturgia végén Tóth Lóránt diakónus egy „Hajdúdorogi apák” pólót adott át esperes atyának, megköszönve a lelki támogatást, és a lehetőséget, hogy megrendezhették az édesapák ezt a szép családi napot.

A továbbiakban talán a gyerekek érezték magukat a legjobban, Lóri atya mindenről gondoskodott, amivel a gyerekek kedvében járhatott. Volt egy hatalmas ugrálóvár, trambulin, lovas oktatás, szekerezés, kisvonatozás, jégkrém, dinnye, lángos, ügyességi játékok, lebegő labdákkal játszott csapatjáték, arcfestés, csillámtetoválás, kézműveskedés, foci, így a gyerekek önfeledten játszhattak egymással, míg az apukák az üst mellett vitatták meg az élet nagy dolgait. A legjobbaknak a kötényén is látható volt a „Hajdúdorogi apák” logó.

Lóri atya az édesanyákról sem feledkezett meg, a Hajdúsági Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ sportos gyermekei egy minden porcikát megmozgató zumba műsort adtak elő Nagy Mónika vezetésével, melybe az édesanyák is bekapcsolódhattak. Igazán lenyűgöző volt a gyerekek lelkesedése, aktivitása, ügyessége. Hajdúnánásról Hajdúdorogra kerékpárral érkeztek a gyerekek, akik nagyon sok szeretettel és örömmel készültek erre a műsorra.

A kiadós ebéd után kezdődött az apa-fia foci, ahol még a legkisebbek is képviseltették magukat, a többi gyereket a lovasszekerek és a kisvonat várta, míg az anyakör tagjai összeültek egy kis kávézásra, megvitatva az elmúlt időszak lelki és fizikai megpróbáltatásait és örömeit, egymást is lelkesítve, Isten útján haladva.

A nap végén jó volt látni a boldog, örömteli arcokat, a kimelegedett, de mosolygó gyerekeket, akiket a nap pírja is megérintett. Lassan szétszéledtek az emberek. Az üres focipályán már csak a szélben bukdácsolva csatangoló lufi hirdette, hogy egy fergetegesen jó családi napban volt része az egyházközség tagjainak.

VEZETŐ HÍREK
Diakónussá szentelték Fehér Csongort

Nők számára szerveznek egynapos zarándoklatot

Jó cselekedetek által is megszentelődünk - Karitatív szolgáltató pont nyílt Sajószentpéteren
 
AKTUÁLIS
Diakónusszentelések a Hajdúdorogi Főegyházmegyében

Várják a jelentkezéseket a II. Országos Cigánypasztorációs Lelkigyakorlatra

A boldogság útján - Ifjúsági gyalogos zarándoklat 2020
 
VEZETŐ HÍREK
Diakónussá szentelték Fehér Csongort

Nők számára szerveznek egynapos zarándoklatot

Jó cselekedetek által is megszentelődünk - Karitatív szolgáltató pont nyílt Sajószentpéteren
 
AKTUÁLIS
Diakónusszentelések a Hajdúdorogi Főegyházmegyében

Várják a jelentkezéseket a II. Országos Cigánypasztorációs Lelkigyakorlatra

A boldogság útján - Ifjúsági gyalogos zarándoklat 2020
 
EZEKET OLVASTA MÁR?
 
Idén is meg lesz tartva az irotai zsolozsmás tábor
Idén is meg lesz tartva az irotai zsolozsmás tábor  class=
 
A boldogság útján - Ifjúsági gyalogos zarándoklat 2020
A boldogság útján - Ifjúsági gyalogos zarándoklat 2020 class=
 
Várják a jelentkezéseket a II. Országos Cigánypasztorá...
Várják a jelentkezéseket a II. Országos Cigánypasztorá... class=
 
Diakónusszentelések a Hajdúdorogi Főegyházmegyében
Diakónusszentelések a Hajdúdorogi Főegyházmegyében  class=
 
Keresztet szenteltek Hajdúszoboszló határában
Keresztet szenteltek Hajdúszoboszló határában class=
 
Különleges zenei csemegével zárul a Görög Nyári Esté...
Különleges zenei csemegével zárul a Görög Nyári Esté... class=