Diakónusszentelések a Hajdúdorogi Főegyházmegyében

Diakónusszentelések a Hajdúdorogi Főegyházmegyében

2018-08-24 10:34:43
Szerző: Hajdúdorogi Főegyházmegye
Hajdúdorogi Főegyházmegye
Még egy alszerpap diakónusszentelésére kerül sor a következő napokban: szeptember 1-jén Káplár Mártont fogja Kocsis Fülöp érsek-metropolita atya felszentelni.

 Káplár Mártont 2018. szeptember 1-jén szombaton, a 10:00 órától kezdődő Szent Liturgián szentelik diakónussá. Az ünnepi szertartás Debrecenben, az Istenszülő Oltalma Templomban (4029 Debrecen, Attila tér) lesz.

Káplár Márton 1992. december 7-én született Debrecenben, görögkatolikus nagycsaládba. A hit mindig központi szerepet játszott életükben. Tanulmányait Debrecenben kezdte, és a Szent Bazil Oktatási Központban fejezte be, 2011-ben. Ezek után rögtön jelentkezett a szemináriumba. Az első három évet Nyíregyházán töltötte, majd szociális évének első felét Budapesten, a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthona, Óvodája és Általános Iskolájában ápolóként, a második felét pedig  Rómában, hajléktalanok szolgálatával. A szabad év után nem Nyíregyházára tért vissza, hanem Budapestre a Központi Papnevelő Intézetbe. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem hallgatójaként  idén szerezett diplomát. Feleségével Káplárné Antal Grétával, már az érettségit követően megkezdődött kapcsolata, és nem régen, 2018. július 14-én kötöttek házasságot. A szeptember 1-jei szentelést követően a szegedi egyházközösségben fognak szolgálni. Izgatottan készülnek a rájuk váró kihívásokra, és kérik hozzá a kedves hívek imádságait!

Akiket az elmúlt időszakban szenteltek:  

Troszt Mátét 2018. augusztus 6-án, hétfőn a 10.30-tól kezdődő Szent Liturgián szentelték diakónussá. Az ünnepi szertartás Budapest-Rákosmentén, az Istenszülő Oltalma templomban (Budapest, Zrínyi u. 82.) volt.

Troszt Máté 1990. július 22-én született Budapesten. Tanulmányait a fővárosi Pál Apostol Katolikus Általános Iskolában kezdte, majd a Szerb Antal Gimnáziumban fejezte be a középiskolát. A gimnázium vége fele fogalmazódott meg és ébredt fel benne a papságra való hivatás. Az érettségi után, 2009-ben nyert felvételt a Hajdúdorogi Egyházmegye papnövendékei közé. A papságra való készületét Vácott kezdte meg, azt követően Nyíregyházán folytatta a teológiai tanulmányait. A második év befejeztével szociális évét először Lyonban, majd Kanadában trappista szerzeteseknél töltötte. Államvizsga után az első kinevezését Nyíracsádra kapta meg, mellette elkezdte a licencia kurzust egyháztörténet szakiránnyal. A szentelés után a pécsi parókia diakónusaként fog szolgálni.

 Kruppa Kirillt 2018. augusztus 12-én, vasárnap a 10:00 órától kezdődő Szent Liturgián szentelték diakónussá. Az ünnepi szertartás Budapesten, az Istenszülő Oltalma templomban (1074 Budapest, Rózsák tere 10.) volt.

Kruppa Kirill 1991. november 8-án született Kerepestarcsán. Édesapjával, aki cukrász volt, édesanyjával, aki pedagógus, és három évvel fiatalabb húgával élt Gödöllőn. Az általános iskolás évei után Hajdúdorogon kezdte el tanulmányait az első hatosztályos évfolyamban, ahol időközben megszerezte a kántori oklevelet. Részt vett a helyi énekkarban, valamint a gimnáziumi szertartásokon ministrált. Az előkészítő évfolyamot a pesti Központi Szemináriumban végezte el, majd két évet Nyíregyházán tanult. Első évfolyamos korában hunyt el édesapja. A szociális év külföldi félévét a Dublinban működő Bárka közösségben végezte, a második félévet pedig Mándokon, a Szent Miklós Szeretetotthon idősek otthonában. Hatodévesként a propedeutikus évfolyam elöljárója volt. Házasságot kötött Sási Máriával 2018. 07. 14-én.

Czirják Jánost 2018. augusztus 20-án, hétfőn a 10:00 órától kezdődő Szent Liturgián szentelték diakónussá. Az ünnepi szertartás Nyíracsádon, az Istenszülő Oltalma templomban (4262 Nyíracsád, Kossuth u. 2.) volt.

Czirják János 1991.10.02-án született Debrecenben. Nyíracsádon nevelkedett háromgyermekes családban. Édesanyja tanító, édesapja pedig gépész. Két öccse van: Róbert és Zoltán. Tanulmányait Nyíracsádon kezdte, az Ady Endre Általános Iskolában végezte el az első 8 osztályt. Debrecenben a Mechwart András Szakközépiskolában érettségizett 2010-ben, majd a következő évben ugyanitt felsőfokú szakképesítést szerzett. 2011-ben felvételizett a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Fősikolára teológus szakra (lelkipásztori szakirány). Idén június 24-én kapta meg diplomáját, mint katolikus teológus. Felesége Lilla csecsemő- és kisgyermeknevelő, akivel 2018. július 7-én kötötte össze életét. 

Debreceni Andrást Szocska Ábel nyíregyházi püspök atya szentelte diakónussá 2018. augusztus 26-án, vasárnap a 10:00 órától kezdődő Szent Liturgián. Az ünnepi szertartás Debrecenben, a Főszékesegyházban (4029 Debrecen, Attila tér) volt.

Debreczeni András Hajdúdorogon született és ott is nőtt fel. 2011-ben, érettségi után felvételizett a nyíregyházi szemináriumba. Szociális évei alatt Budapesten dolgozott a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthona, Óvodája és Általános Iskolájában, majd Barcelona mellett egy kis faluban, a Bárka közösségnél volt önkéntes. 2016/2017-es tanévet Budapesten a Központi Szemináriumban kezdte, ott is szerezte meg diplomáját. Hálás mindazoknak, akik hivatásához segítették, ebben támogatták.

VEZETŐ HÍREK
22+ a fiatal felnőtteknek - Íme a részletes program!

Tanítót keresnek Nyíracsádra

Isten a jókedvű adakozót szereti
 
AKTUÁLIS
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
VEZETŐ HÍREK
22+ a fiatal felnőtteknek - Íme a részletes program!

Tanítót keresnek Nyíracsádra

Isten a jókedvű adakozót szereti
 
AKTUÁLIS
EZEKET OLVASTA MÁR?
 
Isten a jókedvű adakozót szereti
Isten a jókedvű adakozót szereti
 
Hétfőtől rövidített nyitvatartásra kell számítani a ...
Hétfőtől rövidített nyitvatartásra kell számítani a ...
 
Aki szeret, az énekel - ilyen volt a Liturgikusének-tábor
Aki szeret, az énekel - ilyen volt a Liturgikusének-tábor
 
Együtt Máriapócsra - Csatlakozzon a motorosokhoz!
Együtt Máriapócsra - Csatlakozzon a motorosokhoz!
 
Jó hangulatban, újra együtt: ilyen volt a Görögtűz + t...
Jó hangulatban, újra együtt: ilyen volt a Görögtűz + t...
 
Pest vármegyébe keresünk óvodavezetőt
Pest vármegyébe keresünk óvodavezetőt