Mi lesz abból, ha egy edző, egy személyiségfejlesztő és egy életmódtanácsadó egy helyen szólal fel?

Mi lesz abból, ha egy edző, egy személyiségfejlesztő és egy életmódtanácsadó egy helyen szólal fel?

2018-11-06 09:43:22
Szerző: Szentpéteri Nóra
Ifjúsági
Debrecen
Rendhagyó ifjúsági szeminárium, amire a Szent Bazil Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium debreceni tagintézményének diákjait várták. Az érdekes és sokszínű ifjúsági programnak a Hajdúdorogi Főegyházmegye érseksége adott otthont októberben.

A több mint 100 diákot megmozgató rendezvény egy rövid közös imával kezdődött, majd Seszták István főhelynök atya köszöntőjét hallgathattuk meg a program fő témájáról, az ifjúságról. Az együtt töltött nap célja ugyanis az volt, hogy a részt vevő fiatalok testközelből, személyes példákon keresztül láthassanak olyan életutakat, amelyek – a rengeteg nehézség ellenére – sikeresek, elismerésre méltóak, előremutatóak.

Ennek szellemében öt előadó tette tiszteletét körünkben: Tóth János, Grunda Marcell, Soltész Ian, Balogh Boglárka és Beri Ilona. Az előadások előtt Kiss László atya tartott egy rövid előadást az ima fontosságáról és lelki összekötő erejéről, és közös imára hívott bennünket. A nap további részében az előadóké volt a főszerep.

 Tóth János személyi edző az egészségtudatosság fontosságára hívta fel a figyelmet. Kihangsúlyozta, hogy „testünk és szellemünk egészségben tartása elengedhetetlen”. Ezért a mozgás és a táplálkozás együttes tudatosítása a legfontosabb, de mint az élet minden területén, itt is a lényeg a szeretet. Mindegy, hogy milyen mozgásformát választunk, a lényeg, hogy élvezzük amit csinálunk, és lépésről lépésre haladjunk a célunk felé.

Rövid szünet után Grunda Marcell előadása következett. Az alig 30 éves Marcell papi családból származik, és noha ő maga nem választotta ezt a hivatást, életének meghatározó pillérei Isten, a család, illetve a haza. Ezen elemek köré szervezte előadását is. Isten, mint az élet értelme a legfontosabb az életünkben, „tulajdonképpen egy életmód tanácsadó”. Az egyház pedig az a közeg, amin keresztül az alapvető jelentőséggel bíró eszméket megkapjuk, például a családi élettel kapcsolatban. Ahol Isten van, ott összetartó család is van, mégpedig itthon, Magyarországon. Több évet élt ő is külföldön, de hazaköltözött, mert számára a „pénz nem minden”, és a magyar kultúra szeretete örökké megmarad.

Soltész Ian személyiség fejlesztéssel foglalkozó szakember jelmondata: „Légy te is boldogság milliárdos!”. Előadásában az önismeret 15 törvényét ismertette a közönséggel. Több, a fiatalokat jelenleg is foglalkoztató kérdéskört tárgyalt ezzel kapcsolatban, például a felelősségvállalás, az önszeretet, a társaság, a figyelem, a célok és a hála témakörében.

A napot két egyetemista előadása zárta. Balogh Boglárka és Beri Ilona mindketten a Roma Szakkollégium lakói, és a Népegészségügyi kar hallgatói. Saját élettörténetüket hallgathattuk meg, azt, hogy miként sikerült saját erejükből eljutni az egyetemig, megküzdve minden nehézséggel, hiszen „Ha akarod, van lehetőséged!”.

Úgy gondolom, hogy egy nagyon érdekes, tanulságos, értékekkel teli délelőttöt tölthettünk együtt, ahol tanulóink valóban személyes példákból meríthettek erőt mindennapjaikhoz, és hasznos útravalót kaphattak az elkövetkezendő időszakra.

VEZETŐ HÍREK
Térítésmentes településfásítási programot hirdettek - Egyházi intézmények jelentkezését is várják

"Dalolj velem hörögve és zúgva és dörögve, tízmillió, százmillió torok" - megemlékezés a Főszékesegyháznál

Egy órán át zúgtak a harangok Hajdúdorogon
 
AKTUÁLIS
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
VEZETŐ HÍREK
Térítésmentes településfásítási programot hirdettek - Egyházi intézmények jelentkezését is várják

"Dalolj velem hörögve és zúgva és dörögve, tízmillió, százmillió torok" - megemlékezés a Főszékesegyháznál

Egy órán át zúgtak a harangok Hajdúdorogon
 
AKTUÁLIS
EZEKET OLVASTA MÁR?
 
Idén is meg lesz tartva az irotai zsolozsmás tábor
Idén is meg lesz tartva az irotai zsolozsmás tábor  class=
 
Egy órán át zúgtak a harangok Hajdúdorogon
Egy órán át zúgtak a harangok Hajdúdorogon class=
 
"Dalolj velem hörögve és zúgva és dörögve, tízmilli...
 
Térítésmentes településfásítási programot hirdettek ...
Térítésmentes településfásítási programot hirdettek ... class=
 
"A Határtalanul vetélkedő alatt megkaptuk a legtöbbet, a...
 
Cuique suum:néhány "görögkatolikus" gondolat a trianoni ...
Cuique suum:néhány