Nyári tábor a Debreceni Parókia szervezésében

Nyári tábor a Debreceni Parókia szervezésében

2017-08-10 12:34:54
Szerző: Hajdúdorogi Főegyházmegye
Tábor
Pályázat
Debrecen
"Ti vagytok a föld sója" Mt 5,13

Ezzel a mottóval indultunk útnak ebben az évben a Debreceni Görögkatolikus Parókia gyermekeivel, hogy egy szép hetet eltölthessünk az idei táborunkban, Hajdúdorogon. Otthonunk a Szent Bazil oktatási Központ volt, hiszen a szállásról, az étkezősről és sportolási lehetőségről is itt gondoskodtak számunkra, amiért oly hálásak vagyunk. Első úti célunk Hajdúböszörmény volt, ahol felkerestük a Népi Hajdúházat. Részt vettünk egy tárlatvezetésen és kézműves foglalkozásokon: volt csuhé-fonás, gyöngy-fűzés, nemezelés, fonás, gipszfestés, ráadásul kapunk finom limonádét és kenyérlángost is. Délután érkeztünk meg Hajdúdorogra, ahol elfoglalva szobáinkat tábornyitást tartottunk, így elsétáltunk a Hajdúdorogi Székesegyházba, hogy Istenünk áldását kérjük erre a táborra.

Kedden strandon voltunk, egész nap a fürdőzésé és a napozásé volt a főszerep. A gyermekek jó magaviseletéért pedig nem maradhatott el a jutalom fagyi sem.

Szerda délelőtt lelki napot tartunk. Szent Liturgián vettünk részt a székesegyházban. Volt gyónásra és lelki beszélgetésre lehetőség, majd Boksay Péter atya bemutatta nekünk a templomot, szentbeszédében pedig kifejtette számunkra, hogy mit jelent az életünkben a só, s hogyan válhatunk mi is lelki értelemben sóvá emberi életünkben. Utána a kollégiumban egy-egy tartalmas és elgondolkoztató mesét és filmet néztünk meg. Közben volt sportolási lehetőség is, s a már szokássá vált Ki mit tud?-ra készültünk, amit este megtekintettünk és értékeltünk. Az önfeledt nevetésé és szórakozásé volt a főszerep, s persze a finom jutalom sem maradhatott el. Csütörtökön Tanya napot tartunk Orosz Mihály és családja tanyáján, ahol volt póni lovaglás, szalmába ugrálás, kézműves foglalkozások, stráf-kocsikázás, s persze főzés is, hogy a tanyasi élet ízeit is megérezzük.

Pénteken még volt játék, sport, s megtekintettük a Krisztus katonákat bemutató filmet is. Majd érkezett a táborbontás. Ez a pillanat egyik évben sem könnyű, hiszen idén is mindannyian jól éreztük magunkat, sőt szerettünk volna még maradni. De tudjuk, hogy a föld sójaként hivatást és küldetést kaptunk arra, hogy Istenhez, s Egyházunkhoz való tartozásunkat az év minden napján, legyünk bárhol ebben a világban, ugyanabban az örömben és lelkesedésben meg- és átélhetjük, mint ebben a néhány napban. 

A projekt az EFOP-1.3.5-16-2016-00515 azonosítószámú, „Hagyományőrző programok és rendezvények a Debreceni Görögkatolikus Egyházközségben” című pályázat keretében valósult meg.

VEZETŐ HÍREK
Szertartások rendje Mennybemenetel ünnepéhez kapcsolódóan a debreceni főszékesegyházban

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége az oltás fontosságára hívja fel a figyelmet

A Filharmónia Magyarország idén újra megrendezi az egyházzenei fesztiválját
 
AKTUÁLIS
Pappá szentelik Baranyi-Bozi Károly diakónust
 
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
VEZETŐ HÍREK
Szertartások rendje Mennybemenetel ünnepéhez kapcsolódóan a debreceni főszékesegyházban

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége az oltás fontosságára hívja fel a figyelmet

A Filharmónia Magyarország idén újra megrendezi az egyházzenei fesztiválját
 
AKTUÁLIS
Pappá szentelik Baranyi-Bozi Károly diakónust
 
EZEKET OLVASTA MÁR?
 
Pappá szentelik Baranyi-Bozi Károly diakónust
Pappá szentelik Baranyi-Bozi Károly diakónust class=
 
A Filharmónia Magyarország idén újra megrendezi az egyh...
A Filharmónia Magyarország idén újra megrendezi az egyh... class=
 
A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége az oltás fontoss...
A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége az oltás fontoss... class=
 
Szertartások rendje Mennybemenetel ünnepéhez kapcsolódó...
Szertartások rendje Mennybemenetel ünnepéhez kapcsolódó... class=
 
36 gyermek szívébe költözött be Jézus Krisztus - Első...
36 gyermek szívébe költözött be Jézus Krisztus - Első... class=
 
A születését és a halálát összekapcsolja egy hatalmas...
A születését és a halálát összekapcsolja egy hatalmas... class=