Online Erasmus plusz találkozó

Online Erasmus plusz találkozó

2021-06-09 10:22:51
Szerző: Hajdúdorogi Főegyházmegye
Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola
Különleges hét zajlott a Szent Piroska Görögkatolikus iskolában május 24-28-ig Nyíracsádon. A már harmadik éve tartó PaCo Erasmus+ projekt észt programját a világháló segítségével rendezték meg a vírushelyzet miatt, melyet hosszú egyeztetések előztek meg. Koleszár Tímea beszámolója.

Pünkösdhétfőn a találkozót szervező észt iskolát látogattuk meg virtuálisan Tartu-ban.

Kedden már a diákok is bekapcsolódhattak a munkába. A tanárok által tartott online bemutató segítségével "elutaztunk" a projektben résztvevő országokba, megismerkedtünk természeti, nemzeti, kulturális kincseikkel. Magyarországot Demeter Ágnes tanárnő mutatta be. A finn diákok hazájukról készítettek a tanulóknak egy Kahoot kvíz játékot, melyen a 6.a osztály tanulói vettek részt. Észtország kulturális örökségébe a 8. osztályosok tekintettek be, majd egy virtuális társasjátékban mérkőztek meg a nemzetközi mezőnnyel. Délután a 7. osztályosok az Észt Nemzeti Múzeumban tettek online látogatást.

A szerdai napunk is eseménydús volt. A spanyol diákok bemutatták az elsősegélynyújtás alapjait. Ebben Grézné Fekete Erzsébet védőnő nyújtott nekünk szakszerű segítséget. Kertiné Ternován Erzsébet vöröskeresztes tanárként volt jelen, míg Kökényesi Alexandra tanárnő a fordításban segítette a munkát. A 3.a osztály tanulói nagy igyekezettel próbálták a gyakorlatban alkalmazni az interneten látottakat. Délután a nemzetközi csapat tanárai bővíthették tudásukat. Az egyik észt kolléganő egyszerű programozási feladatokat mutatott nekünk. Egy másik tanárnő pedig a tanítási órák színesítéséhez, mozgalmassá tételéhez adott ötleteket.

Csütörtökön a magyar foglalkozást tartottuk meg. Kerti Benedek (8.a) és Csontos Fanni (iskolánk volt diákja) néptáncot tanítottak a külföldi diákoknak. Nagyon jól sikerült, a gyerekek élvezettel vetették bele magukat a tanulásba. Ebéd után minden ország megosztotta egy-egy virtuális múzeum elérhetőségét, melyek között volt művészeti, történelmi, tudományos témájú. A pénteki napon a cseh diákok környezetvédelmi témájú „Online world cafe” foglalkozást tartottak a többi tanulónak. Nem volt könnyű a feladat, de a program izgalmas lehetőséget kínált a megbeszélésekhez és a csoportos munkához.

A tanárok minden nap találkoztak, hogy a projekt előrehaladásának és lezárásának kérdéseit megbeszéljék: a disszeminációs felületek kezelése (weboldal, eTwinning), az elektronikus könyv és a beszámoló készítése, az aktuális kérdések tárgyalása.

Korábban már rutinszerűen zajlottak a nemzetközi találkozók, hiszen sok éves tapasztalattal rendelkeznek a szervező iskolák tanárai. Az online tér leszűkítette a lehetőségeket, a technika meghatározta a minőséget. Intézményünk nagyon jól felszerelt, így zökkenőmentesen tudtuk végezni a munkát. Iskolánk informatikusa, Szlifka György támogató segítségével és jelenlétével erősítette a csapatmunkát.

A találkozó előkészítésében és lebonyolításában oroszlánrészt vállalt Illés Gabriella tanárnő.

A tanároktól és a diákoktól nemcsak angol nyelvi, hanem magas szintű informatikai tudást is igényelt az esemény lebonyolítása. Erre méltán lehetünk büszkék! Új, 21. századi élményben volt részünk és kipróbálhattuk magunkat a digitális világban. Nagy örömünkre helyt álltunk és tudásban gazdagodva zártuk a találkozót.

 

VEZETŐ HÍREK
A debreceni Szent Efrém Görögkatolikus Óvoda pályázatot hirdet

Elbúcsúztatták a végzős hittanár szakos hallgatókat a főiskolán

Magyarországon egyedülálló képzés indul a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán
 
AKTUÁLIS
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
VEZETŐ HÍREK
A debreceni Szent Efrém Görögkatolikus Óvoda pályázatot hirdet

Elbúcsúztatták a végzős hittanár szakos hallgatókat a főiskolán

Magyarországon egyedülálló képzés indul a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán
 
AKTUÁLIS
EZEKET OLVASTA MÁR?
 
Zsolozsmástábor Létavértesen
Zsolozsmástábor Létavértesen  class=
 
Magyarországon egyedülálló képzés indul a Szent Ataná...
Magyarországon egyedülálló képzés indul a Szent Ataná... class=
 
Elbúcsúztatták a végzős hittanár szakos hallgatókat a...
Elbúcsúztatták a végzős hittanár szakos hallgatókat a... class=
 
A debreceni Szent Efrém Görögkatolikus Óvoda pályázato...
A debreceni Szent Efrém Görögkatolikus Óvoda pályázato... class=
 
Orbán Viktor: Magyarországon a kereszténység nem válasz...
Orbán Viktor: Magyarországon a kereszténység nem válasz... class=
 
Az Egyház előírásai felszabadítóak és ráterelnek min...
Az Egyház előírásai felszabadítóak és ráterelnek min... class=