Személyi változások a Hajdúdorogi Főegyházmegyében

Személyi változások a Hajdúdorogi Főegyházmegyében

2022-06-20 14:39:34
Szerző: Hajdúdorogi Főegyházmegye
Friss
Hajdúdorogi Főegyházmegye
Kocsis Fülöp érsek-metropolita atya a Hajdúdorogi Főegyházmegyében 2022. július 1-jétől az alább olvasható fölmentéseket és kinevezéseket rendelte el.

Baráth Gábor atyát fölmenti a Bedői Görögkatolikus Parókia lelkipásztori szolgálatainak ellátása alól, és ugyanezen hatállyal a Pocsaji Görögkatolikus Parókia helyettes lelkészi beosztásából kinevezi a Parókia parókusává, és a helyi Felzárkózó Települések program lelki vezetőjévé.

Czirják János atyát fölmenti a Budapest-Budai Görögkatolikus parókia segédlelkészi megbízatásából, és a Hajdúdorogi Főegyházmegye Papi Szenátusában betöltött jegyzői kinevezését érintetlenül hagyva a CCEO 284. kánonjának 1. §-a értelmében kinevezi a Budapest-Újpesti Görögkatolikus Parókia helyettes lelkészévé.

Debreczeni András atyát fölmenti a Szegedi Görögkatolikus Parókia segédlelkészi beosztásából, és a CCEO 301. kánonjának értelmében kinevezi a Budapest-Budai Görögkatolikus Parókia segédlelkészévé.

Gánicz László atyát minden megbízatásából fölmentve a CCEO 284. kánonjának 1. §-a értelmében kinevezi a Pomázi Görögkatolikus Parókai parókusává, és a Szentendrei Görögkatolikus Szervezőlelkészség szervezőlelkészévé.

Jaczkó Dániel atyát fölmenti az Álmosdi Görögkatolikus Parókia parókusi, és a Szent Damján Házi Segítségnyújtó Szolgálat lelki vezetői megbízatásából és a CCEO 284. kánonjának 1. §-a értelmében kinevezi a Debrecen-Tócóskerti Görögkatolikus Szervezőlelkészség szervezőlelkészévé.

Jármi Zoltán atyát, főpásztora engedélyével, a CCEO 284. kánonjának 1. §-a értelmében kinevezi a Székesfehérvári Görögkatolikus Szervezőlelkészség szervezőlelkészévé, és a Szent István Gyermekvédelmi Központ lelki vezetőjévé.

Kapin István atyát fölmenti a Debreceni Görögkatolikus Parókia parókusi megbízatásából, és kinevezi a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat és a Szent Miklós Görögkatolikus Diákotthon lelki vezetőjévé.

Kiss László atyát minden egyéb megbízatásában meghagyva, fölmenti a Debreceni Görögkatolikus Parókia kisegítő lelkészi és a Szent Miklós Görögkatolikus Diákotthon igazgatói feladatai alól, és a CCEO 284. kánonjának 1. §-a értelmében kinevezi a Debrecen-Csapókerti Görögkatolikus Parókia parókusává.

Kovács István atyát, egyéb megbízatásaiban megtartva, fölmenti a Székesfehérvári Görögkatolikus Szervezőlelkészség szervezőlelkészi, és a Szent István Gyermekvédelmi Központ lelki vezetői beosztásából.

Dr. Legeza József atyát fölmenti a Budapest-Újpesti Görögkatolikus Parókia parókusi megbízatásából, és saját kérésére nyugállományba helyezi.

Lukács Imre atyát fölmenti a Hajdúdorogi Főegyházmegye ökonómusi és irodaigazgatói beosztásából, és minden egyéb főegyházmegyei megbízatásában megtartva a CCEO 284. kánonjának 1. §-a értelmében kinevezi a Hajdúnánási Görögkatolikus Parókia parókusává, továbbá a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat fenntartásában működő Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központnak és a Szent Anna Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központnak a Parókia joghatósági területén lévő telephelyeinek lelki vezetőjévé.

Makláry Ákos atyát minden egyéb megbízatásában meghagyva, a CCEO 276. kánonja 1.§-nak értelmében három évre kinevezi a Budai Esperesi Kerület esperesévé.

Mihalovics Mihály atyát a Budapest-Újpesti Görögkatolikus parókia kisegítő lelkészi megbízatásából fölmentve, de kórházlelkészi hivatalában meghagyva kinevezi a Budapesti Görögkatolikus Parókia kisegítő lelkészévé.

Dr. Mosolygó Péter atyát a Hajdúdorogi Főegyházmegye Papi Szenátusában megtartva fölmenti minden egyéb főegyházmegyei megbízatásából, és elengedi a Görögkatolikus Metropólia, ezen belül a Máriapócsi Nemzeti Kegyhely szolgálatára.

Dr. Seszták István atyát egyéb megbízatásaiban meghagyva egy évre kinevezi a Hajdúdorogi Főegyházmegye irodaigazgatójává.

Szaplonczay Gergely atyát fölmenti a Hajdúnánási Görögkatolikus Parókia parókusi, és a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat fenntartásában működő Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ hajdúnánási telephelyeinek lelki vezetői beosztásából, és ugyanezen hatállyal a CCEO 284. kánonjának 1. §-a értelmében kinevezi az Álmosdi Görögkatolikus Parókia parókusává és a Szent Damján Házi Segítségnyújtó Szolgálat lelki vezetőjévé.

Szaplonczay Márk atyát, minden egyéb megbízatásában megtartva kinevezi a Szent Efrém Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola óvodalelkészévé.

Szaplonczay Máté atyát, a Metropóliai Bíróság kötelékvédő/ügyészi kinevezését érintetlenül hagyva, fölmenti minden egyéb főegyházmegyei megbízatásából, kinevezi a Bedői Görögkatolikus Parókia helyettes lelkészévé, a Berettyóújfalui Görögkatolikus Szervezőlelkészség szervezőlelkészévé és a Szent Péter és Pál Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ berettyóújfalui lakásotthonainak lelki vezetőjévé.

Dr. Szarka Gergely atyát, esperesi hivatalát érintetlenül hagyva, fölmenti a Debrecen-Csapókerti Görögkatolikus Parókia parókusi megbízatásából, és a CCEO 284. kánonjának 1. §-a értelmében kinevezi a Debreceni Görögkatolikus Parókia parókusává.

Terdik János atyát minden egyéb feladatkörében meghagyva, fölmenti a Debrecen-Tócóskerti Görögkatolikus Szervezőlelkészség szervezőlelkészi megbízatásából, és kinevezi a Hajdúdorogi Főegyházmegye pasztorális helynökévé, és a Hajdúdorogi Főegyházmegye Papi Szenátusának tagjává.

Fehér Csongor diakónus atyát fölmenti a Székesfehérvári Görögkatolikus Szervezőlelkészségben betöltött diakónusi szolgálatából, és kinevezi a Budapest-Pesterzsébeti Görögkatolikus Parókia diakónusává.

Veres Zoltán diakónus atyát a Görögkatolikus Metropóliában, a Máriapócsi Nemzeti Kegyhelyen végzett szolgálatának befejeztével kinevezi a Szegedi Görögkatolikus Parókia diakónusává.

Csanaky Tünde asszonyt, a Hajdúdorogi Főegyházmegye főkönyvelőjét, kinevezi a Hajdúdorogi Főegyházmegye vagyonkezelőjévé.

Mező-Halász Krisztina asszonyt kinevezi a Szent Miklós Görögkatolikus Diákotthon igazgatójává.

 

Későbbi hatállyal életbe lépő személyi változások: 

 

Domokos Zsolt atyát papszentelése dátumával, folyó év augusztus 20-ai hatállyal fölmenti a Hajdúdorogi Főegyházmegye irodai titkári beosztásából, és ugyanezen hatállyal a CCEO 301. kánonjának értelmében kinevezi a Debreceni Görögkatolikus Parókia segédlelkészévé.

Troszt Máté atyát szeptember 1-ei hatállyal fölmenti a Debreceni Görögkatolikus Parókia segédlelkészi beosztásából, és ugyanezen hatállyal kinevezi a Hajdúdorogi Főegyházmegye irodai munkatársává.

 

VEZETŐ HÍREK
Tisztelendő asszonyok lelkigyakorlata Máriapócson

Egyháztörténészek IX. Országos Találkozója

Pünkösdhétfőn görögkatolikus vecsernye Vasváron
 
AKTUÁLIS
Idén Debrecen ad otthont az Ez az a nap! elnevezésű keresztény zenei fesztiválnak
 
VEZETŐ HÍREK
Tisztelendő asszonyok lelkigyakorlata Máriapócson

Egyháztörténészek IX. Országos Találkozója

Pünkösdhétfőn görögkatolikus vecsernye Vasváron
 
AKTUÁLIS
Idén Debrecen ad otthont az Ez az a nap! elnevezésű keresztény zenei fesztiválnak
 
EZEKET OLVASTA MÁR?
 
Idén Debrecen ad otthont az Ez az a nap! elnevezésű keres...
Idén Debrecen ad otthont az Ez az a nap! elnevezésű keres...
 
Tisztelendő asszonyok lelkigyakorlata Máriapócson
Tisztelendő asszonyok lelkigyakorlata Máriapócson
 
Egyháztörténészek IX. Országos Találkozója
Egyháztörténészek IX. Országos Találkozója
 
Ferenc pápa köszönőlevele Fülöp metropolitának
Ferenc pápa köszönőlevele Fülöp metropolitának
 
Harangozzunk templomainkban és imádkozzunk hazánkért jú...
Harangozzunk templomainkban és imádkozzunk hazánkért jú...
 
Pünkösdhétfőn görögkatolikus vecsernye Vasváron
Pünkösdhétfőn görögkatolikus vecsernye Vasváron