Személyi változások a Hajdúdorogi Főegyházmegyében

Személyi változások a Hajdúdorogi Főegyházmegyében

2022-06-20 14:39:34
Szerző: Hajdúdorogi Főegyházmegye
Friss
Hajdúdorogi Főegyházmegye
Kocsis Fülöp érsek-metropolita atya a Hajdúdorogi Főegyházmegyében 2022. július 1-jétől az alább olvasható fölmentéseket és kinevezéseket rendelte el.

Baráth Gábor atyát fölmenti a Bedői Görögkatolikus Parókia lelkipásztori szolgálatainak ellátása alól, és ugyanezen hatállyal a Pocsaji Görögkatolikus Parókia helyettes lelkészi beosztásából kinevezi a Parókia parókusává, és a helyi Felzárkózó Települések program lelki vezetőjévé.

Czirják János atyát fölmenti a Budapest-Budai Görögkatolikus parókia segédlelkészi megbízatásából, és a Hajdúdorogi Főegyházmegye Papi Szenátusában betöltött jegyzői kinevezését érintetlenül hagyva a CCEO 284. kánonjának 1. §-a értelmében kinevezi a Budapest-Újpesti Görögkatolikus Parókia helyettes lelkészévé.

Debreczeni András atyát fölmenti a Szegedi Görögkatolikus Parókia segédlelkészi beosztásából, és a CCEO 301. kánonjának értelmében kinevezi a Budapest-Budai Görögkatolikus Parókia segédlelkészévé.

Gánicz László atyát minden megbízatásából fölmentve a CCEO 284. kánonjának 1. §-a értelmében kinevezi a Pomázi Görögkatolikus Parókai parókusává, és a Szentendrei Görögkatolikus Szervezőlelkészség szervezőlelkészévé.

Jaczkó Dániel atyát fölmenti az Álmosdi Görögkatolikus Parókia parókusi, és a Szent Damján Házi Segítségnyújtó Szolgálat lelki vezetői megbízatásából és a CCEO 284. kánonjának 1. §-a értelmében kinevezi a Debrecen-Tócóskerti Görögkatolikus Szervezőlelkészség szervezőlelkészévé.

Jármi Zoltán atyát, főpásztora engedélyével, a CCEO 284. kánonjának 1. §-a értelmében kinevezi a Székesfehérvári Görögkatolikus Szervezőlelkészség szervezőlelkészévé, és a Szent István Gyermekvédelmi Központ lelki vezetőjévé.

Kapin István atyát fölmenti a Debreceni Görögkatolikus Parókia parókusi megbízatásából, és kinevezi a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat és a Szent Miklós Görögkatolikus Diákotthon lelki vezetőjévé.

Kiss László atyát minden egyéb megbízatásában meghagyva, fölmenti a Debreceni Görögkatolikus Parókia kisegítő lelkészi és a Szent Miklós Görögkatolikus Diákotthon igazgatói feladatai alól, és a CCEO 284. kánonjának 1. §-a értelmében kinevezi a Debrecen-Csapókerti Görögkatolikus Parókia parókusává.

Kovács István atyát, egyéb megbízatásaiban megtartva, fölmenti a Székesfehérvári Görögkatolikus Szervezőlelkészség szervezőlelkészi, és a Szent István Gyermekvédelmi Központ lelki vezetői beosztásából.

Dr. Legeza József atyát fölmenti a Budapest-Újpesti Görögkatolikus Parókia parókusi megbízatásából, és saját kérésére nyugállományba helyezi.

Lukács Imre atyát fölmenti a Hajdúdorogi Főegyházmegye ökonómusi és irodaigazgatói beosztásából, és minden egyéb főegyházmegyei megbízatásában megtartva a CCEO 284. kánonjának 1. §-a értelmében kinevezi a Hajdúnánási Görögkatolikus Parókia parókusává, továbbá a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat fenntartásában működő Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központnak és a Szent Anna Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központnak a Parókia joghatósági területén lévő telephelyeinek lelki vezetőjévé.

Makláry Ákos atyát minden egyéb megbízatásában meghagyva, a CCEO 276. kánonja 1.§-nak értelmében három évre kinevezi a Budai Esperesi Kerület esperesévé.

Mihalovics Mihály atyát a Budapest-Újpesti Görögkatolikus parókia kisegítő lelkészi megbízatásából fölmentve, de kórházlelkészi hivatalában meghagyva kinevezi a Budapesti Görögkatolikus Parókia kisegítő lelkészévé.

Dr. Mosolygó Péter atyát a Hajdúdorogi Főegyházmegye Papi Szenátusában megtartva fölmenti minden egyéb főegyházmegyei megbízatásából, és elengedi a Görögkatolikus Metropólia, ezen belül a Máriapócsi Nemzeti Kegyhely szolgálatára.

Dr. Seszták István atyát egyéb megbízatásaiban meghagyva egy évre kinevezi a Hajdúdorogi Főegyházmegye irodaigazgatójává.

Szaplonczay Gergely atyát fölmenti a Hajdúnánási Görögkatolikus Parókia parókusi, és a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat fenntartásában működő Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ hajdúnánási telephelyeinek lelki vezetői beosztásából, és ugyanezen hatállyal a CCEO 284. kánonjának 1. §-a értelmében kinevezi az Álmosdi Görögkatolikus Parókia parókusává és a Szent Damján Házi Segítségnyújtó Szolgálat lelki vezetőjévé.

Szaplonczay Márk atyát, minden egyéb megbízatásában megtartva kinevezi a Szent Efrém Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola óvodalelkészévé.

Szaplonczay Máté atyát, a Metropóliai Bíróság kötelékvédő/ügyészi kinevezését érintetlenül hagyva, fölmenti minden egyéb főegyházmegyei megbízatásából, kinevezi a Bedői Görögkatolikus Parókia helyettes lelkészévé, a Berettyóújfalui Görögkatolikus Szervezőlelkészség szervezőlelkészévé és a Szent Péter és Pál Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ berettyóújfalui lakásotthonainak lelki vezetőjévé.

Dr. Szarka Gergely atyát, esperesi hivatalát érintetlenül hagyva, fölmenti a Debrecen-Csapókerti Görögkatolikus Parókia parókusi megbízatásából, és a CCEO 284. kánonjának 1. §-a értelmében kinevezi a Debreceni Görögkatolikus Parókia parókusává.

Terdik János atyát minden egyéb feladatkörében meghagyva, fölmenti a Debrecen-Tócóskerti Görögkatolikus Szervezőlelkészség szervezőlelkészi megbízatásából, és kinevezi a Hajdúdorogi Főegyházmegye pasztorális helynökévé, és a Hajdúdorogi Főegyházmegye Papi Szenátusának tagjává.

Fehér Csongor diakónus atyát fölmenti a Székesfehérvári Görögkatolikus Szervezőlelkészségben betöltött diakónusi szolgálatából, és kinevezi a Budapest-Pesterzsébeti Görögkatolikus Parókia diakónusává.

Veres Zoltán diakónus atyát a Görögkatolikus Metropóliában, a Máriapócsi Nemzeti Kegyhelyen végzett szolgálatának befejeztével kinevezi a Szegedi Görögkatolikus Parókia diakónusává.

Csanaky Tünde asszonyt, a Hajdúdorogi Főegyházmegye főkönyvelőjét, kinevezi a Hajdúdorogi Főegyházmegye vagyonkezelőjévé.

Mező-Halász Krisztina asszonyt kinevezi a Szent Miklós Görögkatolikus Diákotthon igazgatójává.

 

Későbbi hatállyal életbe lépő személyi változások: 

 

Domokos Zsolt atyát papszentelése dátumával, folyó év augusztus 20-ai hatállyal fölmenti a Hajdúdorogi Főegyházmegye irodai titkári beosztásából, és ugyanezen hatállyal a CCEO 301. kánonjának értelmében kinevezi a Debreceni Görögkatolikus Parókia segédlelkészévé.

Troszt Máté atyát szeptember 1-ei hatállyal fölmenti a Debreceni Görögkatolikus Parókia segédlelkészi beosztásából, és ugyanezen hatállyal kinevezi a Hajdúdorogi Főegyházmegye irodai munkatársává.

 

VEZETŐ HÍREK
Meg kell változni az egyháznak, a papságnak! - eltemették Troszt Máté atyát

Egyesülésre hív minket az Isten - Pünkösd Debrecenben

Három püspök beszélgetett a pünkösdről a Debrecen Televízióban
 
AKTUÁLIS
VEZETŐ HÍREK
Meg kell változni az egyháznak, a papságnak! - eltemették Troszt Máté atyát

Egyesülésre hív minket az Isten - Pünkösd Debrecenben

Három püspök beszélgetett a pünkösdről a Debrecen Televízióban
 
AKTUÁLIS
EZEKET OLVASTA MÁR?
 
Meg kell változni az egyháznak, a papságnak! - eltemetté...
Meg kell változni az egyháznak, a papságnak! - eltemetté...
 
Egyesülésre hív minket az Isten - Pünkösd Debrecenben
Egyesülésre hív minket az Isten - Pünkösd Debrecenben
 
Három püspök beszélgetett a pünkösdről a Debrecen Tel...
Három püspök beszélgetett a pünkösdről a Debrecen Tel...
 
Izgatottan várjuk a találkozást - főegyházmegyei csalá...
Izgatottan várjuk a találkozást - főegyházmegyei csalá...
 
Szociális gondozót keresnek Debrecenbe
Szociális gondozót keresnek Debrecenbe
 
Találkozás a föltámadottal
Találkozás a föltámadottal