Szociális alapszolgáltatást fejlesztettek Fehérgyarmaton

Szociális alapszolgáltatást fejlesztettek Fehérgyarmaton

2019-05-08 19:50:18
Szerző: Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat, Nyíregyházi Egyházmegye fotó:Wachteinheim József
Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat
A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat fenntartásában lévő Szent Lukács Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ Fehérgyarmaton új épülettel bővült, melyet május 7-én áldott meg Kocsis Fülöp érsek-metropolita.

Az átadó ünnepségen Kocsis Fülöp metropolita megszentelte a projekt keretében épült új Szociális Szolgáltató Központot. Prédikációjában – a kenethozó asszonyok hetében – azokról az asszonyokról beszélt, akik a föltámadás örömét, reményét először tapasztalhatták meg. A szeretetszolgálatban is nagyrészt asszonyok munkálkodnak, akik – a kenethozó asszonyokhoz hasonlóan – a rájuk bízottak ellátásakor továbbadhatják ezt az örömöt.

A házszentelés szertartása után köszöntők hangoztak el, elsőként Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár beszélt. Az oktatás, a gyógyítás mibenlétét könnyű meghatározni a szociális területhez képest, ez utóbbinak a lényege abban áll, hogy az emberek teljes mértékben ki tudják bontakoztatni a bennük lévő istenképet. A segítségnyújtás akkor teljesülhet igazán – summázta gondolatait, ha mindenki a saját területén tevékenykedve megteszi, amire képes.

Beszédet mondott még dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő és Zombor Szabolcs is, a kivitelező Harcon Építés Kft. képviseletében. Pappné Nagy Tünde intézményvezető és Ungvári Sándor a szeretetszolgálat igazgatója köszönetet mondtak a projekt megvalósulása során közreműködő személyeknek, és vázolták a központ jövőbeni feladatait.

Az ünnepségen jelen voltak a Szent Lukács Szeretetszolgálat lelki vezetői, a Hajdúdorogi Főegyházmegye képviseletében dr. Seszták István, a Nyíregyházi Egyházmegye képviseletében pedig dr. Papp Tibor főhelynök atyák.

A Szent Lukács Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ étkeztetés, házi segítségnyújtás, idősek nappali ellátása szolgáltatást nyújtó integrált intézmény, melynek fejlesztésére azért volt szükség, hogy a gondozottak ellátásának hatékonyabb megszervezése biztosítva legyen saját tulajdonú új épületében. A Széchenyi 2020 program keretében a Magyar Állam és az Európai Unió 193,87 millió forinttal támogatta ezt a törekvést, mely során az új épület mellett 300 adagos főzőkonyha kialakítása, 2 db gépjármű beszerzése is megvalósult. A TOP-4.2.1-15-SB1-2016-00067 számú projekt 2019. május 31-én fejeződik majd be.

A szeretetszolgálatnál dolgozó 150 munkatárs napi szinten mintegy 800 idős emberről gondoskodik.

VEZETŐ HÍREK
"Dalolj velem hörögve és zúgva és dörögve, tízmillió, százmillió torok" - megemlékezés a Főszékesegyháznál

Egy órán át zúgtak a harangok Hajdúdorogon

Zsolozsmástábor Létavértesen
 
AKTUÁLIS
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
VEZETŐ HÍREK
"Dalolj velem hörögve és zúgva és dörögve, tízmillió, százmillió torok" - megemlékezés a Főszékesegyháznál

Egy órán át zúgtak a harangok Hajdúdorogon

Zsolozsmástábor Létavértesen
 
AKTUÁLIS
EZEKET OLVASTA MÁR?
 
Idén is meg lesz tartva az irotai zsolozsmás tábor
Idén is meg lesz tartva az irotai zsolozsmás tábor  class=
 
Egy órán át zúgtak a harangok Hajdúdorogon
Egy órán át zúgtak a harangok Hajdúdorogon class=
 
"Dalolj velem hörögve és zúgva és dörögve, tízmilli...
 
"A Határtalanul vetélkedő alatt megkaptuk a legtöbbet, a...
 
Cuique suum:néhány "görögkatolikus" gondolat a trianoni ...
Cuique suum:néhány
 
Ülésezett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia
Ülésezett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia  class=