Nem kell lemondanunk a töltött káposztáról a böjti időben sem, hiszen ha követjük a szabolcsi szokásokat, akkor természetesen hús és zsír nélkül is elkészíthetjük… kukoricakásával!
Zolcsákné Kocsis Maricának köszönjük a receptet.
Hozzávalók:
100g kukoricakása (nem a dara)
1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
1 gerezd fokhagyma törve
Fél fehérpaprika darálva
Só, bors, erős paprikakrém (el is maradhat gyerekek miatt helyette csemege)
Kb. 2 ek. olaj
15-20 db előzetesen megdinsztelt káposztalevél
Kb. 2dl paradicsomlé
Elkészítése:
A hozzávalókat összedolgozzuk, szorosan betöltjük a levelekbe és egy megfelelő edénybe rakjuk, aminek az aljára kevés vágott káposztát szórunk. Vizet öntünk rá, épp hogy ellepje. Pici sót, borsot, olajat öntünk a tetejére. Mikor felfőtt, ráöntjük a paradicsomlevet és készre főzzük. Lehet még ezt a tölteléket gombával is gazdagítani. Ehhez a gombát egy kicsi hagymás olajon megdinszteljük.
Jó étvágyat hozzá!