Új parókiák és szervezőlelkészségek alakultak a Hajdúdorogi Főegyházmegyében

Új parókiák és szervezőlelkészségek alakultak a Hajdúdorogi Főegyházmegyében

2019-01-10 12:20:40
Szerző: Hajdúdorogi Főegyházmegye
Hajdúdorogi Főegyházmegye
Kocsis Fülöp érsek-metropolita atya három szervezőlelkészséget parókiai rangra emelt, létrehozott két új parókiát és megalapított hat új szervezőlelkészséget.

Kocsis Fülöp érsek-metropolita atya, meghallgatva a Hajdúdorogi Főegyházmegye Papi Szenátusának véleményét január 1-jei hatállyal parókiai rangra emelte a Hajdúnánási, a Hajdúsámsoni és a Kecskeméti Görögkatolikus Szervezőlelkészségeket. 

A Hajdúnánási Görögkatolikus Parókia joghatósága azonos a jogelőd szervezőlelkészség joghatóságával, parókusa az eddigi szervezőlelkész, Szaplonczay Gergely atya.

Hajdúsámsoni Görögkatolikus Parókia joghatósága azonos a jogelőd szervezőlelkészség joghatóságával, parókusa az eddigi szervezőlelkész, dr. Szarka Gergely atya.

A Kecskeméti Görögkatolikus Parókia joghatósága a Kalocsai, Kecskeméti, Kiskőrösi, Kiskunfélegyházi, Kiskunmajsai, Kunszentmiklósi és Tiszakécskei, valamint a Nagykőrösi járás. Parókusa az eddigi szervezőlelkész, Feczák László atya. 

Kocsis Fülöp érsek-metropolita atya, meghallgatva a Hajdúdorogi Főegyházmegye Papi Szenátusának véleményét, és elfogadva az adott területen élő görögkatolikus hívek kérését, a hívek jobb lelkipásztori ellátása érdekében a CCEO 280. kánonjának 2. §-a értelmében 2019. január 1-jei hatállyal megalapította a következő parókiákat és szervezőlelkészségeket.

Új parókiák:
Dunakeszi Görögkatolikus Parókia. Joghatósága a Dunakeszi járás, parókusa Bubrik Miklós atya, aki a Váci Görögkatolikus Parókiát parókiai kormányzóként látja el.
Halásztelki Görögkatolikus Parókia. Joghatósága Halásztelek, Tököl és Szigetújfalu települések, parókusa Prodán Gábor atya, aki a Csepeli Görögkatolikus Parókiát parókiai kormányzóként látja el.
 
Új szervezőlelkészségek:
Berettyóújfalui Görögkatolikus Szervezőlelkészség. Joghatósága a Berettyóújfalui járás, kivéve Bedő és Biharkeresztes települést, szervezőlelkésze Baráth Gábor pocsaji helyettes lelkész.
Gyáli Görögkatolikus Szervezőlelkészség. Joghatósága a Dabasi és a Gyáli járás, továbbá Üllő és Vecsés települések, szervezőlelkész dr. Papp Miklós budapest-pesterzsébeti parókus.
Jászberényi Görögkatolikus Szervezőlelkészség. Joghatósága a Jászberényi, a Jászapáti és a Nagykátai járás, szervezőlelkész Mosolygó Dénes szolnoki iskolalelkész.
Péceli Görögkatolikus Szervezőlelkészség. Joghatósága a Monori járás, továbbá Ecser, Maglód, Nagytarcsa és Pécel települések, szervezőlelkész Gulybán Gergely budapest-rákosmenti parókus.
Szombathelyi Görögkatolikus Szervezőlelkészség. Joghatósága Vas és Zala megye, szervezőlelkész Tasi Tamás győri parókus.
Tatabányai Görögkatolikus Szervezőlelkészség. Joghatósága az Oroszlányi, a Tatabányai és a Tatai járás, szervezőlelkész Takács Gusztáv esztergomi parókus.

VEZETŐ HÍREK
Újabb görögkatolikus doktori védés - ezúttal Rómában

A zsolozsma az egyház imádsága - 2019. június 17-23.

A Főegyházmegye parókiáinak találkozója Nyíradonyban
 
AKTUÁLIS
A Múzeumok Éjszakáján is bemutatkozik a Keleti rítus kincsestára kiállítás

Motoros zarándoklat 2019

Szent Péter és Pál apostolok ünnepén szentelik pappá Kruppa Kirillt
 
VEZETŐ HÍREK
Újabb görögkatolikus doktori védés - ezúttal Rómában

A zsolozsma az egyház imádsága - 2019. június 17-23.

A Főegyházmegye parókiáinak találkozója Nyíradonyban
 
AKTUÁLIS
A Múzeumok Éjszakáján is bemutatkozik a Keleti rítus kincsestára kiállítás

Motoros zarándoklat 2019

Szent Péter és Pál apostolok ünnepén szentelik pappá Kruppa Kirillt
 
EZEKET OLVASTA MÁR?
 
Görögkatolikus szentföldi zarándoklat
Görögkatolikus szentföldi zarándoklat  class=
 
Jézus-ima lelkigyakorlat Sajópálfalán
Jézus-ima lelkigyakorlat Sajópálfalán  class=
 
Kerékpárral a Fekete Madonnához - zarándoklat Częstocho...
Kerékpárral a Fekete Madonnához - zarándoklat Częstocho... class=
 
Liturgikus zenei tábort szervez a Görögkatolikus Metropó...
Liturgikus zenei tábort szervez a Görögkatolikus Metropó... class=
 
A Pécsi Görögkatolikus Parókia nyáron is gondoskodik a ...
A Pécsi Görögkatolikus Parókia nyáron is gondoskodik a ... class=
 
Kettős szentelés lesz Dunakeszin
Kettős szentelés lesz Dunakeszin class=