HÍRARCHÍVUM

keresés a 2016. október előtti hírek között
listázva 5012 hír
VII. Ifjúsági Gyalogos Zarándoklat – 3. nap
A gyalogos zarándoklat harmadik napján a lelki fejlődés kapott nagy hangsúlyt, a szerda volt a lelkigyakorlatos nap. Korán reggel a szokásos reggeli programok után Máriapócsról útnak indultunk Nyírgelsén és Szakolyon keresztül Balkányba.
Búcsúünnep Dunaújvárosban
2009. augusztus 2-án ünnepeltük Szent Panteleimon ingyenorvos, vértanú tiszteletére szentelt kápolnánk búcsúünnepét Dunaújvárosban. Az utrenyét és az ünnepi Szent Liturgiát Főtisztelendő Kocsis Fülöp megyéspüspök Atyánk végezte.
Papszentelés Mezőladányban

„Lehetetlen nekünk, hogy ne beszéljünk azokról a dolgokról, amiket láttunk és hallottunk” (ApCsel 4.20)

Így hangzik Főtisztelendő Szikora József, immár felszentelt, áldozópap szentelési jelmondata. Úgy érzem nekünk, jelenlevőknek is lehetetlen, hogy ne beszéljünk a tapasztaltakról.

Dohanics János emlékére

2009. szeptember 12-én, Nyíregyházán a belvárosi Görög Katolikus Templomban 13 órakor Szent Liturgiát végez Dr. Soltész János főiskolai rektor Dohanics János – a nyíregyházi Tanítóképző volt tanára, igazgatója, tankerületi főtanácsosa – emlékére az 1959-ben megszűnt középfokú tanítóképzés 50. évfordulója alkalmából.

Nagyboldogasszony zarándoklata - Hajdúdorog
Augusztus 15-én, szombaton ünnepünk lesz: az Istenszülő elszenderedése és mennybevitele. 16-án, vasárnap kerül sor az utolsó zarándoklatra Hajdúdorogon a könnyező kegykép jelenlétében.
VII. Ifjúsági Gyalogos Zarándoklat – 2. nap

Ha ma reggel nem hajnalban feküdtünk volna le, talán nem lennénk annyira fáradtak. De a zene, a fiatalok tánca harminc kilométer után este 11-től akkora csábítás volt, aminek nem lehetett ellenállni. Fájós lábbal, még akkorát táncoltunk mi középgenerációs papok is, mintha 1...

VII. Ifjúsági Gyalogos Zarándoklat – 1. nap

A zarándoklat első napján Püspök Atya áldásával indultunk el Kisvárdáról. A városban Mária-énekeket énekelve váltak el a csapatok. Ajakon a  falu elején már vártak a helybéliek lobogókkal és kereszttel, majd egészen a helyi görög katolikus templomig kísértek min...

VII. Ifjúsági Gyalogos Zarándoklat – 0. nap

2009. augusztus 9-én délután mintegy félezer fiatal gyűlt össze Kisvárdán, hogy részt vegyen a VII. Ifjúsági Gyalogos Zarándoklaton. Vezérmotívumunk ebben az évben egy egyszerű szó: MÁSKÉPP, hiszen az eddigi hagyományhoz képest nem Máriapócs a végső cél, hanem Hajdúdoro...

A Trikerion Médiabizottság eredményhirdetése
A Trikerion Médiabizottság értékelte azokat az újságírói pályázatokat, melyek 2009. július 15-ig beérkeztek a bizottság címére. Ezúton is köszönjük az érdekes és színvonalas munkákat a pályázók részéről. A hat főből álló értékelő csoport az alábbi sorrendet állította fel a pályázók között.
Keresztény Összejövetel Zemplén
2009. augusztus 2-7.
A korábbi évekhez hasonlóan idén is megszervezésre kerül a K.Ö.Z. Minden nap más téma, más feladatok és élmények várják azon fiatalokat, akik Sárospatakon tervezik az augusztus első hetét Telenkó Miklós atyával és keresztény barátaival. A kulturális nap, a sportnap, az egész napos túra, a lelki nap és a Zemplén vidék gyönyörű tájai biztosíték a jó hangulatra és a fiatalok lelki épülésére.
„Emlékük nemzedékről nemzedékre”
Görög katolikus papok, papnék, szerzetesek és szerzetesnők sírhelyei

2007 őszén indult útjára az a kezdeményezés, mely célul görög katolikus papok és papnék, szerzetesek és szerzetesnők sírhelyeinek feltérképezését és adatbázisba rendezését tűzte ki maga elé. Az a szándék vezérel, hogy az egyházunkban szolgálók emléke ne csak egy-egy családon belül maradjon fenn, hanem legyen része a közösségi emlékezetnek is.

A júniusi szabolcsi jég- és viharkár áldozatainak megsegítése

A katasztrófákat, tragédiákat legtöbbször nem tudjuk elkerülni. Életünk sorsszerű része, melyben akarva-akaratlanul a saját kiszolgáltatottságunkat ismerjük föl. Talán épp gyöngeségünknek ez a fájó megtapasztalása késztet bennünket a segítésre, együttérzésre, egymá...

Felújított templomunk megáldása
„Aki igazán szeret, az cselekedete közben egyedül a másikat látja, azt, akit szeret, egyedül őt, akit meg kell segítenie.” ( Pilinszky János)

Főtisztelendő Zajácz Gábor atya és Dr. Szilágyi Ferenc Polgármester Úr minden cselekedetében a barakonyiakat tarto...
Püspöki Szent Liturgia Tornabarakonyban 2009. július 25-én
Főtisztelendő Kocsis Fülöp Püspök Úr megérkezése megkeresztelte a Gömör-Tornai Fesztivál elnevezésű civil kezdeményezést, mint ahogyan anno az I. századokban a kereszténység megkeresztelte az egész világot.
Moldvai csángó gyerekek a Szolnoki Görög Katolikus Egyházközég vendégei
Immár hagyománnyá vált a moldvai csángó-magyar gyerekek nagykörűi nyaralása. Első ízben 2005-ben 19 gyermek,2006-ban 26 gyermeket Külsőrekecsinből láttak vendégül. A nyaralások költségeit, közadakozásból sikerült fedezni. A gyerekekkel kirándultak Egerbe, Budapestre, Ópuszt...
    ... 323 324 325 326 327 
328
  329 330 331 332 333 ...