Ifjúsági Zarándoklat 2016 – ötödik nap
2016.augusztus 13., szombat

Egészen késő estig tartott a Görkapocs Fesztivál Nyíregyházán, de másnap a fáradtság egyáltalán nem látszott a társaságon: lelkiekben is feltöltődve indultak el útjukra a zarándoklat résztvevői. Előtte azonban búcsút intettek vendéglátójuknak, a Szent Miklós Görög Katolikus Óvoda és Általános Iskola vezetőinek.

A mai célállomás: Napkor. Addig viszont még hátra volt 7 kilométer. Ez arra is jó volt, hogy imáik által kérjék a Jó Istent, hogy kísérje el őket a továbbiakban is. A fiataloknak az első állomásig nem kellett sokat haladniuk, hiszen Nyíregyháza-Oroson már várták őket: dr. Mosolygó Marcell atya és az egyházközség tagjai. Családias hangulatban telt a templom árnyékában a délelőtt, nehéz is volt az indulás. Mária énekekkel, imával telt az útjuk. Napkoron remek szállásuk volt, a Jósika Miklós Általános Iskola munkatársai tárt karokkal várták a zarándokokat. Ezúton is köszönjük Tudlik Ferenc igazgató úrnak, hogy az ellátás térítésmentes volt.

A nap hátralévő részében a Leveleki tónál ejtőztek egyet a fiatalok, volt, aki csobbant a vízben, volt, aki röplabdázott: igazi kis csapatépítő délután volt, majd az utolsó közös estét zenével és tánccal dobták fel. Már csak szombaton leszünk együtt…találkozunk Máriapócson!

Görögkatolikus Metropólia