Szent Margit Program: támogatókat keresünk!
2016.szeptember 5., hétfő

A Kárpátaljai Magyar Görögkatolikus Ifjúsági Szervezet (GISZ) a 2016-2017-es tanévre újra meghirdeti a Szent Margit Programot. A célja, hogy összekösse a Kárpát-medence, illetve a világ magyarságának jó szándékú támogatóit általános iskolás gyerekekkel, ezáltal előmozdítsa a támogatott gyerekek tanulmányi eredményeit, hitbéli életét, valamint a magyar közösség életében való szerepvállalását. 

A támogatás módja: a programban támogatóként bárki részt vehet, aki vállalja annak kötelezettségét, hogy egy tanéven keresztül (10 hónap) havi fix 10 euróval támogat egy gyermeket. A GISZ Kárpátalja szerte egy jelentős adatbázist állított fel a támogatásra rászoruló gyermekekről. Az adatbázisban szereplő adatok alapján a támogató dönti el, hogy kit szeretne támogatni. A támogatás összegét lehetőség van készpénzben, illetve banki átutalás formájában – egy összegben vagy havi rendszerességre lebontva – eljuttatni a GISZ számára.

•     A GISZ ezt az összeget eljuttatja a kiválasztott gyereknek.

•     A támogatott egy átvételi elismervény aláírásával tanúsítja, hogy megkapta az összeget.

•     Az összeg átvételével párhuzamosan a támogatott egy kézzel írott köszönőlevelet ad át, melyet a GISZ továbbít a gyerek támogatójának.

•     A program befejezése után a támogató dönt, hogy tovább szeretné-e támogatni a kiválasztott gyereket. 

A 2015-2016-os tanév folyamán 42 gyerek került támogatásra 32 támogató által. A pályázatot több, mint 300 kárpátaljai általános iskolás diák adta be, akik közül a 100 legjobban rászoruló közül lehetett támogatottat választani, a következő tanévben szeretnénk ezt a számot kibővíteni, s minél több gyerek számára biztosítani ezt a csekély anyagi támogatást. 

Támogatónak a karpatalja.gisz@gmail.com e-mail címen, illetve a +380 95 32 15 883-as telefonszámon lehet jelentkezni.

Hajdúdorogi Főegyházmegye