Bevonótábort tartott a Szent Miklós Görögkatolikus Diákotthon és Roma Szakkollégium
2016.szeptember 9., péntek

A tavalyi évkezdéshez hasonlóan idén augusztusban is csapatépítő táborral kötötte egybe a felvételiztetést szakkollégiumunk és a diákotthon. Jelentkezőkből nem volt hiány, az előszűrőn átjutva 35 egyetemista fiatal vett részt az augusztus 25-től 27-ig Bogácson megtartott bevonótábor programjain, ahol a leendő szakkollégisták mellett olyan hallgatók is részt vettek, akik csak kollégiumi férőhelyet igényeltek.

Csütörtök délelőtt érkeztek meg és foglalták el a szállást a jelentkezők, ezután Rózsahegyiné Juhász Éva igazgatónő tartott tájékoztatást a bevonótábor menetéről, illetve bemutatta a szakkollégium munkatársait; a fiatalok is bemutatkoztak pár szóban, hiszen sokan most találkoztak először. Ebéd után ismerkedős tréningfeladatok és személyiségjellemző tesztek vártak a csapatra. A tréningen sok új információt tudhattak meg egymásról, mindenki mindenkivel tudott váltani néhány mondatot. A késő délutáni szabadprogram során a közös beszélgetéseké és a focié volt a főszerep. Vacsora után együtt meglátogattuk a bogácsi pincesort, ahol jóízű beszélgetések alakultak, de a csapat egy része táncra is perdült.

A tábor második napján a reggeli után Kapin István atya, a szakkollégium lelkésze (aki mindhárom napra velünk tartott) beszélt a fiatalokkal közösségről, hitről, hivatásról. Az atya gondolatai kapcsán aztán elmondták meglátásaikat a körben ülő jelentkezők is; az ezt követő tréning során a közösség és az egyén kapcsolatáról, szerepéről ismerhették meg egymás véleményét. Ebéd után a csapatépítés jegyében négy kisebb csapatban forgattak zenés videoklipeket. Öröm volt látni a kis „stábokat”, ahogy közösen ötletelnek a forgatókönyvön, nagyon jó hangulatban tudtak együttműködni a csapatok. Ezután szafari buszos túrázás vette kezdetét Cserépfalu környékén; a túrához már Kocsis Fülöp érsek atya is csatlakozott a csapat nagy örömére. Sok szép és érdekes helyet látogattunk meg, a jóleső fáradtságért bőven kárpótoltak a maradandó közös élmények. Vacsora után érsek atya vezetésével a helyi templomban esti imádságon vettünk részt, Fülöp atya záró gondolatai az imádság és Isten dicséretének fontosságáról tanítottak minket. Ezt követően a szálláson együtt levetítettük a nap folyamán elkészített videoklipeket. A kreativitás és a humor egyik produkcióból sem maradt ki; nagy sikere volt mind a négy klippremiernek.

A bevonótábor harmadik napján következtek a felvételi elbeszélgetések, amely során a bizottság minden résztvevő jelentkezőt egyenként meghallgatott. A felvételi ily módon való lebonyolítása megalapozza az előttünk álló tanévet. A hallgatók megismerik egymást, mi is könnyebben tudunk döntést hozni, elindulnak az összetartó közösségé válás útján. 

Farkas Zsolt

program koordinátor