Elhunyt motorosoknak avattak emlékművet Szatmárhegyen
2016.szeptember 13., kedd

2016. szeptember 10-én elhunyt motorosoknak avattak emlékművet Szatmárhegyen, melyet az Eagle Bikers csapata állított.

Szombat délelőtt Nagykárolyban találkoztak a Magyarországról, illetve a Nagyváradról érkező motorosok, hogy együtt induljanak tovább Szatmárnémetibe, az elhunyt motorosok emlékére készített szobor avatására. Az érkezőket a nagykárolyi Free Wolves Spirit motoros baráti társaság tagjai fogadták, és ők vezették a menetet a Szatmárig tartó úton is. Szombaton, kevéssel dél előtt, a benzinkút melletti parkolóban szép számban gyűltek össze mindazok, akik azért érkeztek, hogy részt vegyenek a különleges szoboravatáson. Rövid pihenő és némi frissítő után indult is a menet tovább Szatmárnémetibe, ahol az Október 15. téren csatlakoztak a többi motoroshoz. Az igazán látványos menet ezután felvonult a városon, majd 15:00 órától kezdődött az ünnepélyes szoboravatás és szentelés Szatmárhegyen. Az avatás után minden vendéget egy pohár pálinka, illetve egy tányér bográcsos várt, este pedig koncertek szórakoztatták a vendégsereget. Az eseményen részt vett a görögkatolikus egyház részéről Kocsis Fülöp, metropolita, Fekete András, Kiss Zsolt és Ignácz András atya. 

„Magyarország több településéről is érkeztek motorosok, akik Nyírbátorban gyülekeztek. Majd onnan az Országhatárt átlépve Nagykárolyon keresztül haladva, Szatmárnémetiben csatlakoztak a még többen érkező román rendszámmal közlekedő motoros testvéreinkhez. Innen együtt folytattuk utunkat a Szatmárhegyen épített emlékműhöz. Ennyi motorost összegyűlve már rég láttam. Talán a nyírtéti tájtúrán,de azóta sem…

Ez valahogy mégis más volt…Ilyet még soha nem éreztem a felvonulás és az utazás során! Felnőttek és gyerekek egyaránt az utcán integettek köszöntve bennünket. A motorosok viszonozták természetesen. Több kamionos egymás után félreállva tisztelgett előttünk hatalmas, erős hangú kürtjeiket megszólaltatva. (Igen, én úgy éreztem, hogy ez most más, mint a megszokott. Ez most tisztelgés a részükről) Láttam haladás közben néhány idősebb embert sírni. Megható volt. Szerintem az ottani emberek tudták, miért vagyunk mi akkor ott, és miért van ez az összefogás. Öröm számomra, hogy részt vehettem eme megmozdulásban!” 

nagykaroly.szatmar.ro

NJ