Ikonfestő tábor Tornabarakonyban - beszámoló
2016.szeptember 1., csütörtök

Isten nagy kegyelmének tartom, hogy idén is szép számmal jöttünk össze Tornabarakonyban az ikonfestő táborban. Néhányan már ismertük egymást, hiszen tavaly is együtt festettünk. De voltak többen, akik most jöttek közénk először. Az imádságos lelkület, egymás segítése, az esti beszélgetések sokat jelentettek mindenki számára. Nap, mint nap kicsit közelebb kerültünk egymáshoz. A Szent Liturgiák, a lelkiatyák beszédei, elmélkedései segítettek bennünket önmagunk jobb megismerésében és az Istennel való mélyebb kapcsolatépítésben. Az idén a négy evangélisták egyikét választottuk témánknak.

A festő műhelynek a régi barakonyi iskola épületét rendeztük be. A reggeli közös imádság után az asztalokon meggyújtott mécsesek, a liturgikus zene vagy néha a csönd nyújtott segítséget az alkotóknak az istennel való közös munkálkodáshoz. Laczkó Anikó türelmes, mindig jelenlévő segítsége lehetővé tette, hogy minden táborozó be tudta fejezni választott ikonképét. Bár a képek azonosak voltak, mégis mindegyik más-mást láttatott. Az ikonképben tükröződött az alkotó hite, lelki-fizikai küzdelme.

Szeretettel gondolok az együtt töltött hét fárasztó, néha tűrőképességeink határait feszegető perceire és az imádságos munka eredményét látva a boldog, felemelő pillanatokra.

Fodor Judit, a tábor szervezője