Ars Sacra a Szent Tamás Görögkatolikus Óvodában
2016.szeptember 23., péntek

Immár X. alkalommal szervezik meg a nemzetközileg is elismert Ars Sacra Fesztivált. A rendezvény célja, a remény jeleinek felmutatása a kultúrában, valamint, hogy a művészet eszközeivel segítsen visszatalálni gyökereinkhez, keresztény értékeinkhez. 

Szolnokon a Művésztelep, és a Damjanich János Múzeum mellett, - tudomásunk szerint egyedüli óvodaként az országban, - a Szent Tamás Görögkatolikus Óvoda is csatlakozott az Ars Sacra Fesztivál rendezvénysorozatához, egy gyermekalkotásokból rendezett kiállítással, és egy rövid lakodalmas műsorral. „A gyermekrajz az őseredet tisztasági állapotának megnyilvánulása” - hangsúlyozta nyitóbeszédében a Szolnoki Művésztelep vezetője. Verebes György felhívta a figyelmet a művészetre, mint kivételes útra, hogy ez a tisztaság később is megmaradhasson. Az óvoda ezzel a kiállítással épp ezt az igazságot, s a gyermeki művészet őszinte örömét szerette volna megmutatni a látogatóknak úgy, hogy a kis alkotók maguk vezették őket saját munkáikhoz.

Szkiba Tiborné intézményegység-vezető hozzátette: a céljuk az volt, hogy bemutathassák „azt a csírát, azt a kezdetet, ahonnan az emberek elindulnak a művészet felé.”

Hajdúdorogi Főegyházmegye

Szolnok TV