Budapesten jártak a Szent Efrém diákrádiósai
2016.szeptember 29., csütörtök

Színes programmal teli napot töltöttek el a Szent Efrém Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákrádiósai a fővárosban szeptember 28-án.

„Őszinte kedvesség, hallatlan szerénység, egy négyórás tréning után is kirobbanó jókedv és felnőtteket meghazudtoló bölcsesség sugárzott a riói olimpián 6. helyet szerző Késely Ajna úszónőről, akivel igazán autentikus környezetben, a budapesti Kőér utcai uszodában készítettünk interjút a reggeli edzése után. Nem mindennapi élmény volt! Ezután körbejártuk, megcsodáltuk a Groupama Arénát, majd a Néprajzi Múzeumhoz metróztunk, ahol – már-már hagyományosan – az elmúlt esztendő legjobbjait felvonultató sajtófotó-kiállítást tekintettük meg. A World Press Photo képei ezúttal is nagyon elgondolkodtatóak voltak. A fotómustra után hajókáztunk egy jót a Dunán, majd megnéztük a margitszigeti zenélő szökőkutat is.

A hazaindulás előtt még a világ egyik legszebb mozijának kikiáltott Uránia Nemzeti Filmszínházba is ellátogattunk. Meg is állapítottuk: az épület valóban gyönyörű, akárcsak a mi napunk!” – számolt be Szoboszlai Csaba, a médiaszakkör vezetője.

Hajdúdorogi Főegyházmegye