A Szegedi Esperesi Kerület hittanversenye Kecskeméten

A Szegedi Esperesi Kerület hittanversenye Kecskeméten

2019-03-12 09:08:48
Szerző: Hajdúdorogi Főegyházmegye
Ifjúsági
Hajdúdorogi Főegyházmegye
Március 9-én, Kecskeméten szervezték meg a metropóliai hittanverseny kerületi fordulóját, amin a szegedi parókia fiataljai is részt vettek. Káplár Márton diakónus atya beszámolóját köszönjük!

Negyed kilenc körül indultunk, hogy biztosan oda érjünk a kezdésre, Kecskemétre. Idén Feczák László parókus atya vezetésével szervezték meg a hittanverseny első fordulóját. Utunk elején segítségül hívtuk a Lelket, hogy biztonságban és szép élményekkel térjünk majd haza. A mintegy egy órás út során még egyszer átismételtük a tananyagot, átbeszéltük a fontosabb pontokat. Érkezés előtt még volt időnk egy rövid megállóra, leginkább egy kis üdítő és csokoládé miatt, természetesen csak azért, hogy felpörgessük a hétvégére megfáradt agytekervényeket.

Háromnegyed tíz előtt nem sokkal érkeztünk meg. Még egy süteményt bekaptak a gyerekek, majd megcélozták a termet, ahol a szolnoki, makói és kecskeméti gyerekekkel együtt lassan elkezdték a versenyt. Szaplonczay Miklós esperes atya biztató szavai, és a Miatyánk elimádkozása után László atya felbontotta a versenylapokat tartalmazó borítékot és 10.00 óra után pár perccel el is kezdődött a megmérettetés.

Mindenki lelkesen kezdte kitölteni az feladatlapokat, nagy zsibongás közepette, ám idővel mindenkiből elillant a kezdeti izgalom, és a nyugodt munka vett át a helyét. Mi, felkészítő és egyben felügyelő atyák figyeltünk, hogy minden rendben haladjon, és a felmerülő kérdésekre válaszoltunk. Egy óra volt a lapok kitöltésére, de már félidőnél sokan adták be a kitöltött dolgozatokat. Hirtelen felgyorsultak az események. Aki végzett, a vendéglátóink által készített süteményekből fogyaszthatott, amíg mindenki befejezte a munkát. Mikor az utolsó lapot is beadták, mi, atyák lelkesen fogtunk neki a javításnak, miközben a gyerekek egy kisebb városnézésre indultak.

Hamar, mintegy fél óra alatt végeztünk is a javítással, pontozással, emléklapok megírásával. Lehetett látni a kápolnába belépő szemeken az izgatottságot. Ismét esperes atya szavai vezették fel a következő programot, az eredményhirdetést, majd hátulról kezdve, mindenkinek megköszönve a részvételt és a küzdelmet, adtuk át a megérdemelt eredményeket. Az 5-6. osztályos korcsoport továbbjutói: Klubicza Krisztián és Zádori Gellért (Szeged); Darázs Dorka és Lakatos Csenge (Szolnok), a

7-8. osztály korcsoportjának továbbjutói: Tőkés Maja, L. Berenikó Dóra és Bódi Enikő (Kecskemét); Kúsz Kiara, Ferlig Jázmin és Mágori Adél (Makó). Ezúton is gratulálunk minden résztvevőnek, de különösen is az első és második helyezetteknek a továbbjutáshoz, és sok sikert kívánunk a további küzdelmekben is.

Mindezek után még nem volt vége a programnak, a kecskeméti egyházközség jóvoltából egy igen finom ebéd várt ránk a versenyzés jutalmául. 

Köszönet mindenkinek ezért a szép szombati délelőttért, a részvételért és a szervezésért, a felkészítésért és minden egyéb háttérmunkáért. Istennek legyen hála érte!

A program az NTP-TMV-18-0051 azonosítószámú pályázat keretén belül valósult meg. 

 

 

VEZETŐ HÍREK
2020.09.27. - Hangos kiegészítés a szertartási utasításhoz

Ikonosztázszentelés Gödöllőn

Nyár végi kamarakoncert a Leöveyben
 
AKTUÁLIS
"Szeretettel szolgáljatok egymásnak!"(Gal 5,13) - idén is 72 óra kompromisszumok nélkül
 
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
VEZETŐ HÍREK
2020.09.27. - Hangos kiegészítés a szertartási utasításhoz

Ikonosztázszentelés Gödöllőn

Nyár végi kamarakoncert a Leöveyben
 
AKTUÁLIS
"Szeretettel szolgáljatok egymásnak!"(Gal 5,13) - idén is 72 óra kompromisszumok nélkül
 
EZEKET OLVASTA MÁR?
 
"Szeretettel szolgáljatok egymásnak!"(Gal 5,13) - idén is...
 
2020.09.27. - Hangos kiegészítés a szertartási utasítá...
2020.09.27. - Hangos kiegészítés a szertartási utasítá... class=
 
Ikonosztázszentelés Gödöllőn
Ikonosztázszentelés Gödöllőn class=
 
Hódolat a Szent Szűz előtt - Nektaria Karantzi görög é...
Hódolat a Szent Szűz előtt - Nektaria Karantzi görög é... class=
 
Nyár végi kamarakoncert a Leöveyben
Nyár végi kamarakoncert a Leöveyben class=
 
Elmarad az országos cigánypasztorációs konferencia
Elmarad az országos cigánypasztorációs konferencia  class=