HÍRARCHÍVUM

keresés a 2016. október előtti hírek között
listázva 5012 hír
Ifjúsági Gyalogos Zarándoklat - 2016

A Görögkatolikus Médiaközpont összefoglalója.

Gyalogos emlékzarándoklat indul Hajdúdorogról Máriapócsra

Szeptember 5-én, hétfőn, a máriapócsi kegykép Hajdúdorogról való hazahozatalának emléknapján gyalogos emlékzarándoklat indul Hajdúdorogról Máriapócsra

 
Kisboldogasszony napi búcsú Máriapócson

Idén szeptember 10-11-én tartják Máriapócson a Kisboldogasszony napi búcsút, itt olvashatnak bővebben a programról

 
Nemzetközi zarándoknap a gyermekáldásért

Harmadik alkalommal rendezték meg az 1Úton Nemzetközi Zarándoknapot, a Mária Út Egyesület és a Mária Rádió szervezésében. A nemzetközi megmozdulás a Mária Út teljes útvonalának bejárását jelenti, Mariazelltől Csíksomlyóig, a Felvidéktől Máriagyüdig. Ez több mint 120 zarándokszakasz bejárása, átlagosan 27 km-es szakaszokra lebontva - beszámoló

 
Egy hosszú edzőtábor vége… egy papi pálya kezdete

Kocsis Dániel focistának készült. Tehetségének köszönhetően akár híres játékos is lehetett volna. De egy „hívó szó” már diákkorában is ott motoszkált benne. Ez a hívó szó nem volt más, mint a Jó Isten hangja. Közel tíz évet várt arra, hogy eljöjjön az ő napja: 2016. augusztus 28-án Debrecenben, az Attila téri Főszékesegyházban szentelte áldozópappá Kocsis Fülöp.

 
A görögkatolikus egyház oktatási/nevelési rendszerének története Dublinban

A görögkatolikus egyház huszadik századi oktató és nevelő tevékenységét mutatták be Dublinban a 2016. augusztus 23-26. között megtartott Európai Neveléstudományi Konferencián (ECER). Ennek keretén belül Inántsy-Pap Ágnes, a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola oktatója tartott előadást egyházunk oktatási rendszerének történetéről. 

Szertartási utasítás hangos kiegészítése – 2016. augusztus 28.

Az alábbiakban a 2016. augusztus 27-ei, Pünkösd után 15. vasárnap kottáit, és hanganyagát találják.

Szertartási utasítás hangos kiegészítése – 2016. augusztus 29.

Az alábbiakban a 2016. augusztus 29-ei, Keresztelő Szent János fejevétele ünnepének kottáit, és hanganyagát találják.

PIT tábor Nagypeleskén

Az idei összejövetel fő támogatója a Bethlen Gábor Alap, melynek célja a határon túli magyarságnak a szülőföldjén való szellemi gyarapodása, nyelvének és kultúrájának megőrzése, továbbfejlesztése, fenntartása és erősítése.

Szent Imre-ösztöndíj 2016

A Katolikus Központi Alapítvány pályázatot hirdet a Szent Imre ösztöndíj elnyerésére. Pályázhat minden 9-15. osztályos középiskolás, vagy felsőoktatási intézményben nappali tagozaton, első diplomás képzésben részt vevő, magyarországi tanintézményben tanuló katolikus fiatal.

Több donorra van szükség - várják a segítőkész emberek jelentkezését

A debreceni Regionális Vérellátó Központban hétfőn, szerdán, pénteken 7.30 és 17.30 között, kedden és csütörtökön 7.30-tól 15.00 óráig várják a véradókat a vöröskeresztesek augusztusban is. Utolsó hetében a hónapnak Kabára, Bojtra, Ártándra, Nyíracsádra, Hajdúdorogra, Hajdúszoboszlóra és Derecskére települnek ki véradásokkal

 
Az örökfogadalomban Isten is igent mond rám – kármelita tanúságtétel

Igentmondó Boldogasszonyról nevezett Sára nővér Nagyboldogasszony ünnepén, augusztus 15-én püspöki szentmise keretében tette le örökfogadalmát. Az ünnepélyes szentmisét Udvardy György pécsi megyéspüspök mutatta be a Sarutlan Kármelita Nővérek Mindenszentekről nevezett kolostorában, Magyarszéken.

 
Indulásra kész a Katolikus Karitász speciális mentőegysége

A Karitász városi mentő- és keresőegysége (USAR) felkészült az azonnali indulásra. Ha hívják őket, akkor velük tart a KARISZ mentőcsoport is, melynek a Főnix, az Életjel, a Spider és a Legott Görögkatolikus Mentőcsoport is a tagja. 10 fővel és négy kutyával állnak indulásra készen, tájékoztatott Kristóf Imre, a Legott vezetője.

 
Idén is megtartották a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapját

Az emléknap alkalmából idén emléksétát tartottak a Cipők a Duna-parton emlékműtől a Terror Háza Múzeumig, az eseményen részt vett Kocsis Fülöp, metropolita is. A sok száz emberből álló menetet honvédségi zenekar vezette fel és rendőrök sora biztosította. A közéleti szereplők egy-egy szál fehér rózsát helyeztek el a Cipők a Duna-parton emlékműnél

Szent István ünnepén, a görögkatolikus zarándokmenetben

A Szent Lukács Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ „maroknyi” résztvevővel képviseltette magát 2016. augusztus 20-án Budapesten, Szent István ünnepén!

    ... 4 5 6 7 8 
9
  10 11 12 13 14 ...