HÍRARCHÍVUM

keresés a 2016. október előtti hírek között
listázva 5012 hír
Jutalom a Szent Lukács Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ Nyírbátori Szakmai Egységében

Az I. Keresztény Családi Nap jutalmaként 2016. augusztus 03-án a Szent Lukács Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ Nyírbátori Szakmai Egysége eltöltött egy gyönyörű napot Tokajban. 

Nyárzáró délután a Nyírbátori lakásotthonokban

2016. augusztus 26-án nyárzáró délutánt tartottunk a Szent Lukács Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ II. sz. Szakmai Egységében.

Új mottó, új arculat és új fővédnök - startolt a 2016-os 72 óra regisztrációja!

Október 6-9. között kilencedik alkalommal rendezik meg ezt a nagyszabású, országos önkéntes ifjúsági akciót. Ennek keretében országszerte fiatalok csoportjai 72 órán, azaz három napon keresztül folytatnak szociális, karitatív vagy fejlesztő, építő tevékenységeket különböző helyszíneken, a legkülönbözőbb módon segítve a rászoruló embereken és környezetükön.

 
Örök emlék

Szent II. János Pál pápa Péter apostol utódjaként kétszer járt Magyarországon. Első apostoli látogatása 1991. augusztus 16-tól 20-ig tartott, melynek során augusztus 18-án felkereste Nyíregyházát, illetve a görögkatolikus kegyhelyet, Máriapócsot is. 

Emlékműsor - 2. rész

Beszélgetés dr. Soltész Jánosné Mosolygó Margóval - a Görögkatolikus Médiaközpont műsora, 2. rész

Emlékműsor - 1. rész

Beszélgetés dr. Soltész Jánosné Mosolygó Margóval - a Görögkatolikus Médiaközpont műsora, 1. rész

Szeptember 14. szerda: a Szent Kereszt felmagasztalása

Az Egyház ezt az ünnepet az Úr keresztje megtalálásnak emlékére rendelte el. Konstantin császár édesanyja, Szent Ilona Jeruzsálembe ment, és egy idős zsidó útmutatása alapján sikerült megtalálni egy gödörben Jézus és a gonosztevők keresztjét. 

 
A Debreceni Görögkatolikus Parókia gyalogos zarándoklata

2016. szeptember 10-én, szombat reggel indultunk el a Kisasszony-napi búcsúra, Máriapócsra. Jó százan indultunk el, de a nyíradonyi, a csapókerti és tócóskerti egyházközségekkel együtt majd 200-an kezdtük el közös utunkat – egy zarándok beszámolója

 
Lelkigyakorlat és cigánybúcsú Máriapócson

„Szegényeknek hirdettetik az evangélium” - „Le chorrenge glasosajvel o evangeliumo.” Lelkigyakorlatot és cigánybúcsút tartanak Máriapócsón 2016.09.16 - 09.18. között, vasárnap fellép Oláh Gergő

Továbbképzés a Sapientián

Vendégünk: Papp Miklós főiskolai docens, morálteológus

„Ez a mi dolgunk!” – a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat országos tanévnyitó konferenciája

„Ez a mi dolgunk!” címmel rendezték meg a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat országos tanévnyitó konferenciáját, Debrecenben, 2016. szeptember 9-11-én. Jelen voltak a hálózat tagjai: a Jezsuita Roma Szakkollégium, a Magyar Evangélikus Egyház Roma Szakkollégium, a Miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium, a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégiuma, a Wáli István Református Cigány Szakkollégium és a Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium Debrecenből.

 
Életvezetési tanácsok fiataloknak

Életvezetési tanácsok fiataloknak: Dr. Papp Miklós elmélkedése az életvezetésről.

Aranymiséjét ünnepelte Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius

Alberto Bottari de Castello, hazánk apostoli nunciusa szeptember 11-én ünnepli pappá szentelésének 50. évfordulóját. Ebből az alkalomból mutatott be hálaadó szentmisét a budapesti Szent István-bazilikában szeptember 9-én este.

Szertartási utasítás hangos kiegészítése – 2016. szeptember 11.

Az alábbiakban a 2016. szeptember 11-ei, Pünkösd után 17. vasárnap kottáit, és hanganyagát találják.

Ars Sacra Fesztivál

Szeptember 16-án kezdődik és tíz napig tart az Ars Sacra Fesztivál, amely több mint hatszáz ingyenes zenei, irodalmi, művészeti programmal várja vendégeit szerte az országban és a határon túl is. A fesztivál keretében szombaton lesz a Nyitott templomok napja, amikor színes - építészettörténeti, kulturális és hitéleti - programok keretében mutatkozik be az ország több mint száz temploma.

  1 2 3 4 
5
  6 7 8 9 10 11 ...