HÍRARCHÍVUM

keresés a 2016. október előtti hírek között
listázva 5012 hír
Új épületet avattak Karácsfalván

Nekünk fontos, hogy a kárpátaljai magyarok a szülőföldjükön boldogulhassanak, éppen ezért a magyar kormány minden támogatást meg akar adni ehhez - jelentette ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a kárpátaljai Karácsfalván, a Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum 291 millió forintnyi magyar támogatással épült új létesítményeinek avatóján. 

A Szent festője - Kisléghi Nagy Ádám

Portréfilm Kisléghi Nagy Ádám festőművésszel

Egyetemisták, főiskolások görögkatolikusok hittanköre

Első alkalom 2016. szeptember 27. (kedd)

Ars Sacra Fesztivál - kiállítás a szolnoki óvodában

„Aki nem úgy fogadja Isten országát, mint egy gyermek, nem jut be oda” (Mk 10,15) 

 
A 74. cigánybúcsút tartották Máriapócson

Szeptember 18-án, a Szent Kereszt Felmagasztalásának ünnepéhez közel eső vasárnap tartotta Máriapócson metropóliánk a cigánybúcsút, immár 74. alkalommal.

 
A Liturgiáról - bővebben
Időpont: 2016. szeptember 21. szerda, 19.30
Helyszín: Panagia Központ, 1056 Budapest, Molnár utca 3.
Idén is összecsapnak a jogászok és a papok

Idén már hatodik alkalommal csapnak össze a jogászok és a papok: szeptember 23-án, pénteken fél négytől feszülnek egymásnak, de persze csak a futballpályán. A barátságos mérkőzés helyszíne idén a vásárosnaményi sporttelep lesz.

 
Szikora Ede Szabolcs papszentelése

2016. október 1-jén, szombaton dr. Orosz Atanáz püspök atya Szocska A. Ábel apostoli kormányzó atya közreműködésével a Nyíregyházi Egyházmegye papjává szenteli Szikora Ede Szabolcs diakónust.

 
Templommegáldás a Szentendrei Skanzenben

Szeretettel várják a híveket szeptember 25-én, vasárnap a Szentendrei Skanzenbe. 14.30-kor vecsernye keretében áldja meg Kocsis Fülöp érsek-metropolita a felújított mándoki fatemplom épületét. 

Kit keresel?

Kit keresel? Ezt a címet kapta az új portréfilm Simon András grafikusművésszel. A Görögkatolikus Médiaműhely legújabb videóját itt tekinthetik meg.

 
VI. Székely Menekültek Emléknapja

Hajdúnánás Város Önkormányzata, Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a Hajdúnánási Római Katolikus Egyházközség idén is emléknapot rendezett az 1916. évi Székely menekülés és befogadás centenáriuma alkalmából.

Püspöki Liturgián mutatkoztak be a Krisztus-katonák

„Kösd fel oldaladra kardodat, leghatalmasabb! A te ékességeddel és szépségeddel indulj meg, járj szerencsésen és országolj a valóságért és szelídségért és igazságért; és jobbod csodálatosan elvezet téged.”

44. zsoltár

 
Apák zarándoklata

Idén is megtartják az apák zarándoklatát, 2016. október 7-9. között. A Debrecen-Máriapócs útvonalat teszik meg: gyalog, apák-férfiak. Arra bíztatnak mindenkit, hogy tartsanak velük…

 
Szertartási utasítás hangos kiegészítése – 2016. szeptember 18.

Az alábbiakban a 2016. szeptember 18-i, Pünkösd után 18. vasárnap kottáit, és hanganyagát találják.

Székely menekülés és befogadás centenáriuma

Hajdúnánás Város Önkormányzata, Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a Hajdúnánási Római Katolikus Egyházközség idén is emléknapot rendez az 1916. évi Székely menekülés és befogadás centenáriuma alkalmából.

  1 2 
3
  4 5 6 7 8 9 10 11 ...