HÍRARCHÍVUM

keresés a 2016. október előtti hírek között
listázva 5012 hír
Átadták a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékére való felkerülést igazoló dokumentumokat

Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának Szellemi Kulturális Örökség Szakbizottsága javaslatára és az emberi erőforrások miniszterének döntése alapján többek között felkerült a szellemi kulturális örökség magyar nemzeti jegyzékére a hajdúdorogi Krisztus-katonaság hagyománya.

Egyetemi Sport Nemzetközi Napja a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán

A nyíregyházi Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola programkínálata
Helyszín: Nyíregyháza, Bethlen Gábor utca 13-19.

Állásajánlat

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat pályázatot hirdet HAJDÚSÁGI GÖRÖGKATOLIKUS GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT intézményvezetői álláshelyének betöltésére. 

A Szent Kereszt felmagasztalása

Debrecenben, az Attila téri Főszékesegyházban tartott ünnepi Liturgián részt vettek a Szent Efrém Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és AMI diákjai is. Sivadó Miklós atya beszélt a keresztről, a szenvedésről. 

Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe Hajdúdorogon a Szent Bazil Középiskolában

Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepén középiskolánk diákjai közös Szent Liturgián vettek részt, melyen Pásztor Richárd tanulmányvégzett papnövendék mutatkozott be és szólította meg prédikációjában a diákokat. 

Görögkatolikus Fiatalok Club-ja Budapesten

Egyetemisták, főiskolások! Ne feledjétek: kedd 19 óra - GrFC Budapesten, a Göröggödörben! Várnak mindenkit szeretettel!

 
A Szellemi Kulturális Örökség nemzeti jegyzékén szerepelnek a Krisztus-katonák is

Egyedülálló hajdúdorogi szokásunk A Krisztus-katonaság hagyománya Hajdúdorogon – Kardos legények a „Görögkatolikus hitéhez leghűségesebb város”-ban címmel felkerült a Szellemi Kulturális Örökség nemzeti jegyzékére. A kihirdetés és az elismerő dokumentum átadása a Kulturális Örökség Napjai országos megnyitó rendezvénye része lesz, 2016. szeptember 16-án, pénteken, Budapesten, a Várkert Bazárban.

Életvezetési tanácsok fiataloknak 3.

Életvezetési tanácsok fiataloknak 3. A Görögkatolikus Médiaközpont videója

Szellemi Kulturális Örökség program Hajdúdorogon

Szeptember 17-én és 18-án a Hajdúdorogi Görögkatolikus Főegyházmegye templomkertjében mutatkoznak be a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékére felvett új közösségek. Szeretettel várják az érdeklődőket!

Hétvégén tartják a Katolikus Társadalmi Napokat

A rendezvényen előadásokat, kerekasztal-beszélgetéseket tartanak aktuális társadalmi kérdésekről, mint például a menekültválság, illetve a klímaváltozás. A Kattárs újdonságaként a programok között megjelenik a sport is, a rendezvényen elsősorban a sport társadalmi szerepét és közösségépítő erejét szeretnék bemutatni a szervezők. 

Diakónusszentelés Rakacán

2016. szeptember 14-én, a Rakacán tartott Szent Liturgián Orosz Atanáz miskolci püspök diakónussá szentelte Balogh Győző tanulmányvégzett papnövendéket. Rakaca történetében első alkalommal szenteltek itt diakónust.

 
Elhunyt motorosoknak avattak emlékművet Szatmárhegyen

2016. szeptember 10-én elhunyt motorosoknak avattak emlékművet Szatmárhegyen, melyet az Eagle Bikers csapata állított. Az eseményen részt vett a görögkatolikus egyház részéről Kocsis Fülöp, metropolita, Fekete András, Kiss Zsolt és Ignácz András atya. 

A hajdúdorogi Szent Bazil Középiskolából mindenki eljutott Máriapócsra

Új gondolat származik iskolavezetőink részéről, minden diák jusson el a tanév elején Máriapócsra hálát adni az elmúltakért és erőt meríteni az elkövetkezőkhöz. A gyalogos zarándoklatot 140-en vállalták Takács Gusztáv atyával az élen, akik egész napos imával megszentelt utat tettek meg a Szűzanyához.

Kisasszony-napi búcsú Máriapócson

Kisasszony-napi búcsút tartottak Máriapócson. Vasárnap az ünnepi Szent Liturgiát Szocska Ábel apostoli kormányzó atya vezette, a szónok Beregi István mezőladányi parókus atya volt. Beszédében köszöntötte mindazokat, akik e szép zarándoklattal indítják a görögkatolikus egyházi évet.

Szertartási utasítás hangos kiegészítése – 2016. szeptember 14.

Az alábbiakban a 2016. szeptember 14-ei, Szent Kereszt felmagasztalása ünnepének kottáit, és hanganyagát találják.

  1 2 3 
4
  5 6 7 8 9 10 11 ...