HÍRARCHÍVUM

keresés a 2016. október előtti hírek között
listázva 5012 hír
A Dámóci Görögkatolikus Templom alapkőletételének 200. évfordulója

Jelentős évfordulóhoz érkezett a Dámóci Görögkatolikus Egyházközség, a helyi közösség, illetve a környező hitbéliek. A templom alapkő letételének 200. évfordulójára a kicsiny bodrogközi településen közel 150 meghívott vendég és helybéliek gyűltek össze szeptember 24-én.

Idén is megrendezik az Ifjúsági Szüreti Bált

Táncverseny, tombola...és fellép a Szívtiproll együttes!

Megújul a Hajdúdorogi Főegyházmegye honlapja!

Megújul a Hajdúdorogi Főegyházmegye honlapja: hamarosan friss, jelentősen továbbfejlesztett oldallal jelentkezünk! Az új honlap kialakításánál arra törekedtünk, hogy könnyen áttekinthető különböző eszköz- és felhasználóbarát oldalt hozzunk létre. Ennek végeredménye: egy formájában is megújult, korszerű lap.

 

 
Megújult a mándoki fatemplom a Szentendrei Skanzenben

Szép számmal gyűltek össze a szórványban élő hívek szeptember 25-én, vasárnap a Szentendrei Skanzenben. Vecsernye keretében áldotta meg Kocsis Fülöp érsek-metropolita a felújított mándoki fatemplom épületét. A közös imádság még meghittebbé tette ezt a különleges helyszínt.

 
Olvassuk együtt az egyházatyákat!

Ezen az alkalmon Nüsszai Szent Gergely: Mózes élete írását fogjuk olvasni, beszélgetve ismerkedünk meg a hit kifejtésével. Időpont: 2016. szeptember 28., szerda, 19.30

 
Tudásolimpia 2016/2017.

Tudásolimpia 2016/2017., meghosszabbított határidővel. A Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola ebben a tanévben is meghirdeti a „Görögkatolikus Tudásolimpia” elnevezésű levelezős tanulmányi versenyt 

"A szerelem szentsége” – nyitott szeminárium, nemcsak hallgatóknak

„A szerelem szentsége” címmel nyitott szemináriumot hirdetnek, nemcsak felsőoktatásban lévő hallgatóknak. Előadó: Dr. Obbágy László és Dr. Gyurkovics Miklós.

Szertartási utasítás hangos kiegészítése – 2016. szeptember 25.

Az alábbiakban a 2016. szeptember 25-ei, Pünkösd után 19. vasárnap kottáit, és hanganyagát találják.

A Görögkatolikus Metropólia kincsei

A Görögkatolikus Metropólia kincsei címmel rendeznek előadássorozatot a görögkatolikusok életéről, teológiájáról és művészetéről. A helyszín: Budapest, Ferenciek tere

 
Ars Sacra a Szent Tamás Görögkatolikus Óvodában

Immár X. alkalommal szervezik meg a nemzetközileg is elismert Ars Sacra Fesztivált. A rendezvény célja, a remény jeleinek felmutatása a kultúrában, valamint, hogy a művészet eszközeivel segítsen visszatalálni gyökereinkhez, keresztény értékeinkhez.

 
Takarítási világnap - szeptember 20.

„Ha az utolsó fát kidöntöttétek, az utolsó folyót megmérgeztétek,

az utolsó halat kifogtátok,akkor fogtok rájönni, hogy a pénzt nem lehet megenni.”

                                   (indián mondás)

Kerékpáros zarándoklat Máriapócsra - Kerékpárral 7határon

Kerékpáros zarándoklat indul Máriapócsra: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye három országgal határos – az együttműködés mindegyik irányba működik. Ezúttal Kárpátaljával közös útvonalat alakítottak ki.

Az Attila téri egyházközség családi napja Debrecenben

Családi napra várják Debrecenben az Attila téri egyházközség tagjait 2016. október 8-án, szombaton. Lesz ugrálóvár, trambulin, hagyományőrző kézműves foglakozás, arcfestés és előadás a felnőtteknek.

Latin nyelvtanfolyam indul

Nyíregyházi és környékbeli középiskolások figyelmébe ajánljuk: latin nyelvtanfolyam a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán! 

 
 
Ógörög tanfolyam indul

Nyíregyházi és környékbeli középiskolások figyelmébe ajánljuk: ógörög nyelvtanfolyam indul a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán! 

 
  1 
2
  3 4 5 6 7 8 9 10 11 ...