HÍRARCHÍVUM

keresés a 2016. október előtti hírek között
listázva 5012 hír
Tanévnyitó, Püspöki Liturgiát tartottak Debrecenben

Tanévnyitó, Püspöki Liturgiát tartottak Debrecenben, a családok és gyermekek közösen kérhették az Isten kegyelmét a most kezdődő tanévre. Együtt imádkozhattak pedagógusok, gyerekek és hívek a tanév sikereiért. 

 
Történelemből, matematikából és informatikából is lehet jelentkezni a Tudásolimpiára

A Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola ebben az évben is meghirdeti a „Görögkatolikus Tudásolimpia” elnevezésű levelezős tanulmányi versenyt, angol, német és olasz nyelvekből, liturgikus ismeretekből, magyar nyelvtanból, matematikából, történelemből és informatikából lehet jelentkezni 2016. szeptember 5. és szeptember 25. között.

19. alkalommal tartanak Theolingua Nyelvvizsgát a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán

2016. október 15-ig lehet jelentkezni a 19. alkalommal megtartandó államilag elismert egyházi szaknyelvi nyelvvizsgára a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán.

 
Tanévnyitó, Püspöki Liturgia lesz Debrecenben

Szeptember 1-jén sok-sok gyermek számára kezdődik meg az iskolai, óvodai, bölcsődei tanév. Ebből az alkalomból tanévnyitó, Püspöki Liturgiát tartanak 2016. szeptember 4-én, Debrecenben, az Attila téri Főszékesegyházban, Kocsis Fülöp, érsek-metropolita részvételével

Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola tanévnyitója

2016. szeptember 14-én tartják meg  a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola tanévnyitóját.

Évnyitó a Dienes László Görögkatolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskolában

Az idei tanévtől a Hajdúdorogi Főegyházmegye az intézmény fenntartója. A Dienesben összesen 902 tanuló és csaknem 50 pedagógus kezdi meg a tanévet: nappalin 132, esti tagozaton 134, és 124 elsős diák.

Szertartási utasítás hangos kiegészítése – 2016. szeptember 4.

Az alábbiakban a 2016. szeptember 4-ei, Pünkösd után 16. vasárnap kottáit, és hanganyagát találják.

Ikonfestő tábor Tornabarakonyban - beszámoló

"Isten nagy kegyelmének tartom, hogy idén is szép számmal jöttünk össze Tornabarakonyban az ikonfestő táborban. Néhányan már ismertük egymást, hiszen tavaly is együtt festettünk. De voltak többen, akik most jöttek közénk először."

 
Makón ad koncertet a Szent Efrém Férfikar

A Szent Efrém Férfikar Bizánctól Budáig címmel ad újabb koncertet. Ezúttal a Makói Görögkatolikus Templomban várják az érdeklődőket.

 
Családi Nap a Győri Görögkatolikus Egyházközségben

2016. augusztus 27-én, szombaton– hagyományteremtő szándékkal – a győri görögkatolikus parókia udvarán családi napot szervezett az egyházközség, melyre a fiatalabb és idősebb tagokat egyaránt szeretettel várták. A vidám együttléten kb. 70-en vettek részt.

 
Diakónusszentelés Beregdarócon

Keresztelő Szent János próféta vértanúságának ünnepnapján, 2016. augusztus 29-én, Beregdarócon Kocsis Fülöp érsek-metropolita diakónussá szentelte Gajdos László csegöldi lelkipásztori kisegítőt. A metropolita ünnepi beszédében Keresztelő Szent János első tanúságtétele kapcsán alázatos szolgálatáról beszélt. 

Érseki jelenlét a Strand Fesztiválon

A KözösPont Ökumenikus Misszió örömmel látta vendégül Kocsis Fülöp érsek-metropolitát a Strand Fesztiválon, idén augusztus 25-én, ahol a fesztiválozó fiataloknak beszélt életéről, hivatásáról, és nem utolsó sorban a keresztény életvezetésről.

Fiatalok a keresztény Európáért - katolikus ifjúsági találkozó

Szeretettel hívnak Titeket is, hogy csatlakozzatok szeptember 10-én a Margitszigeten ehhez a kezdeményezéshez. Ha tudsz, hozz gitárt és zenélj te is!

A zsolozsma az egyház imádsága

Alkonyati zsolozsma: 2016. augusztus-szeptember

 
Jézus-ima alkalom lesz szeptember 4-én

Jézus-ima alkalom lesz a budapesti Teológus Szent Gergely kápolnában szeptember 4-én.

 
    ... 3 4 5 6 7 
8
  9 10 11 12 13 ...