HÍRARCHÍVUM

keresés a 2016. október előtti hírek között
listázva 5012 hír
A Kulturális Örökség Napjai Hajdúdorogon!

A szellemi kulturális örökségek kétnapos seregszemléjén az érdeklődők bekapcsolódhatnak a táncos, zenés színpadi programokba, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt és sok jellegzetes finomságot kóstolhatnak. Vasárnap reggel 8 órától ünnepélyes püspöki Szent Liturgia is lesz a Krisztus-katonák szolgálatával.

 
 
Szertartási utasítás hangos kiegészítése – 2016. szeptember 8.

Az alábbiakban a 2016. szeptember 8-ai, Kisboldogasszony ünnepénekkottáit, és hanganyagát találják.

 
Megjelent a Szemle legújabb szàma

Megjelent a Görögkatolikus Szemle legújabb szàma, forgassa Mindenki szeretettel!

101. éves özv. Seszták Lászlóné tisztelendő asszony

1915. szeptember 5-én született a 101 esztendős özv. Seszták Lászlóné Bicsánszki Ilona tisztelendő asszony. Férjével 8 gyermeket neveltek fel, 30 unokája és 62 dédunokája született. A Nyíregyházi Egyházmegye nevében Szocska A. Ábel apostoli kormányzó köszöntötte születésnapja alkalmából.

 
Kiállításnak ad otthont a Szent Bazil Középiskola

„Áldott légy, Uram, Földanya nénénkért…” címmel rendeznek kiállítást a hajdúdorogi Szent Bazil Középiskola aulájában 2016. szeptember 19. és szeptember 25. között, az Ars sacra fesztivál keretein belül.

 
Egy kis visszaemlékezés a Görögkatolikus Családtáborra

Görögkatolikus Médiaközpont összefoglalója alapján.

Templomszentelés Vásárosnaményban

Görögkatolikus Médiaközpont összefoglalója alapján.

A kegykép hazatérésére emlékeztek

Orosz István atya meghatottan szólt az összegyűlt hívekhez. „Nem féltem görögkatolikusságunkat - mondta - nem féltem az egyházat, nem féltem a keresztény ember jövőjét."

Kocsis Dániel papszentelése

Kocsis Dániel papszentelése a Görögkatolikus Médiaközpont összefoglalója alapján.

Óvónőt keresnek – meghosszabbított hirdetés!

A debreceni Szent Efrém Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és AMI óvónőt keres, a jogviszony időtartama: határozott idejű munkaviszony 1 év. Meghosszabbított hirdetés!

 
 
Szentté avatta Teréz anyát a pápa

Ferenc pápa 2016.szeptember 4-én, vasárnap a vatikáni Szent Péter téren százezrek előtt avatta szentté Kalkuttai Teréz anyát, a ceremóniára, amit több mint száz országban közvetített élőben a televízió, a világ minden tájáról érkeztek. 

A zsolozsma az egyház imádsága

Alkonyati zsolozsma: 2016. szeptember

Szent Margit Program: támogatókat keresünk!

A Kárpátaljai Magyar Görögkatolikus Ifjúsági Szervezet (GISZ) a 2016-2017-es tanévre újra meghirdeti a Szent Margit Programot, most támogatókat keresnek.

Megkezdődött az új tanév Nyíracsádon is

Szeptember 1-jén ismét kitárta kapuit a Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola. Az új tanév a hagyományokhoz híven tanévnyitó Szent Liturgiával kezdődött a görögkatolikus templomban, ahol Tóth Elek parókus atya szólt a gyerekekhez. 

A Szent Tamás Görögkatolikus Általános iskola tanévnyitója

1,3 millió diák kezdte meg a tanévet országszerte. A megyei rendőr-főkapitányság ebben a tanévben a Szent Tamás Görög Katolikus Általános iskolában hívta fel a figyelmet a biztonságos közlekedésre - videóval

    ... 2 3 4 5 6 
7
  8 9 10 11 12 ...